Google modifica algoritmul motorului sau de cautare

Ti-a placut acest articol? Acorda-i o nota

Grupul de internet Google a anuntat vineri o noua modificare a algoritmului motorului sau de cautare, destinata sa acorde mai mare prioritate publicatiilor legale si nu site-urilor ce fac obiectul unor plângeri pentru piraterie, potrivit Agerpres.
‘De saptamâna viitoare vom începe sa luam în considerare un nou semnal în afisajul nostru: numarul de cereri de retragere pentru încalcarea drepturilor de autor’, a explicat vicepresedintele de inginerie Amit Singhal pe blogul grupului.

‘Aceasta schimbare ar trebui sa ajute utilizatorii de internet sa gaseasca mai usor surse de continut legitim si de calitate – fie ca este un cântec difuzat /pe postul public de radio/, o emisiune de televiziune /site-ul de difuzare în streaming/ Hulu sau de muzica pe Spotify’.

‘Site-urile ce fac obiectul a numeroase cereri de retragere ar putea sa apara în josul paginilor noastre de rezultate’, a indicat Singhal.

Site-urile în cauza vor fi totusi prevenite de Google sa raspunda la acuzatiile de piraterie.

Dupa ce Google si-a restructurat sistemul de urmarire a drepturilor de autor cu doi ani în urma, el este capabil sa colecteze mult mai multe informatii cu privire la programele piratate ce apar online, potrivit lui Singhal.

Google afirma ca primeste tot mai multe cereri de retragere de continut cotidian – 4,3 milioane în ultimele 30 de zile – decât a primit pe parcursul întregului an 2009, noteaza AFP.

Vicepresedintele Asociatiei studiourilor de la Hollywood /Motion Picture Association of America/, Michael O’Leary, si-a exprimat speranta ca aceasta schimbare îi va tine la distanta pe internauti de site-urile ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *