Emailul a devenit parte din viata de zi cu zi. Atat din punct de vedere profesional cat si personal, multi dintre noi nu ar putea functiona fara a comunica prin emailuri si mesaje pe care le trimitem zi de zi. Din pacate, odata cu emailul vin si unele probleme. Printre aceste probleme ar putea fi incadrate si mesajele de tip spam.

Evident exista numeroase emailuri de care pur si simplu nu ai nevoie si pe care nu ti-ai dori sa le primesti. In multe dintre cazuri pot fi de la indivizi sau companii cu care nu ai avut tangente, insa continui sa primesti ceea ce iti comunica.

In orice situatie, serviciul de email vine de obicei si cu un accesoriu: un filtru spam. La inceputuri, acest filtru adesea bloca si mesaje legitime din a ajunge la destinatari. Problema era legata de faptul ca nu erau suficient de bine concepute pentru a filtra mesajele.

vestea buna este ca lucrurile s-au schimbat de-a lungul timpului. Companii moderne ce activeaza in domeniul IT-ului pun acum la dispozitia clientilor filtre inteligente de spam, care eticheteaza imediat un email, indicand daca este de tip spam sau nu. De-a lungul timpului, aceste filtre inteligente invata singure din experientele utilizatorilor si permite sa aplice noi si noi reguli de etichetare a mesajelor, in functie de preferintele acestora.

Intr-adevar, este necesar un timp si pentru acest proces. Odata ce exista insa o adresa de email si detine un filtru spam inteligent, dupa un timp nu vor mai exista deloc intrate in inbox astfel de mesaje deranjante. In fapt, asta face un filtru spam inteligent: eticheteaza mesajele in functie de criterii prestabilite, invatand si din comportamentul utilizatorului adresei de email. In cele din urma, filtrul de spam inteligent va permite doar emailurilor relevante sa ajunga la utilizator, iar cele ce intra in categoria spam vor fi blocate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *