Morile de vant exista de foarte multe secole, dar acestea sunt mai des intalnite in zonele rurale. Totusi, acest lucru se poate schimba in curand, odata ce arhitectii olandezi vor introduce noul proiect Windwheel. Proiectul apartine Doepel Strijkers, iar arhitectii au creat o structura cu o inaltime de 173 de metri, care va utiliza forta vantului si a apei, dand nastere unui convertor de energie eoliana electrostatica care va putea fi capabila sa produca, in mod direct, curent si putere electrica. Turnul cu alimentare proprie va fi linistit, intretinerea sa va fi minima iar aspectul sau va fi asemanator constructiilor din filmele science fiction.

Proiectat pentru orasul- port Rotterdam, roata eoliana olandeza- Windwheel- este un concept de durabilitate, care va putea sa alimenteze 72 de apartamente direct dintr-un cadru din otel si sticla, in timp ce va servi ca o turbina linistita si nemiscata de vant. In plus fata de energia care o va avea de la vant, aceasta structura va fi echipata cu facilitati care sa capteze si apa de ploaie, sa recicleze apa de la robinet si sa produca bio-gaz din deseurile organice ale rezidentilor.

Prototipul Windwheel

Pana in prezent, prototipul produce numai 12.5 miliwatt- care nu sunt suficienti nici macar pentru alimentarea unui bec, si are o eficienta de numai 3%, comparativ cu eficienta unei turbine eoliene tipice, care are o eficienta de 45%. Insa, daca tehnologia avanseaza la timp, creatorul Windwheel sustine ca aceasta structura va fi gata pana in anul 2020. Oamenii vor fi capabili sa traiasca, sa lucreze si sa ia cina in interiorul acestei constructii. Dezvoltatorul proiectului, Lennart Graaff, sustine ca isi doreste sa dea nastere unei cladiri care sa fie 100% durabile si care sa serveasca ca o platforma pentru mai multe tipuri de inovatii.

Acesta este, cu siguranta, unul din cele mai frumoase si ambitioase proiecte de pana acum, si care este si prietenos cu mediul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *