Laptop-urile in ziua de astazi au devenit o comoditate care o consideram un lux acum cativa ani de zile. Cu evolutia tech-market-ului, care a dat o lovitura serioasa pentru viata, oamenii sunt derutati atunci cand vine vorba sa aleaga cel mai bun brand din lume in materie de laptop-uri. Enorm de multe blog-uri fac review-uri depre laptop-uri, recomanda ba un model, ba altul, comentarii peste comentarii..etc, dar toate acestea depind doar de experientele individuale care nu detin nici o credibilitate atunci cand vine vorba de valoarea de pe piata a acestuia.

Mai jos am prezentat to 10 brand-uri renumite de laptop-uri din intreaga lume:

 

1. Apple

Owner: Steve Jobs, Steve Wozniak, Ronald Wayne
Established: 1st April 1976
Headquarter: California, US

Apple este o corporatie multinationala americana care se ocupa cu electronice, software de calculator si computere personale. Apple este cunoscut pentru calculatoarele Macintosh, iPod, iPhone si iPad.

2. Lenovo

Owner: Liu Chuanzhi
Established: 1984
Headquarter: Beijing (China), Singapore, Morrisville (NC, United States)

Lenovo este o companie tehnologica informationala din China. Se ocupa cu calculatoare personale, dispozitive portabile cum ar fi tablete si telefoane mobile, statii de lucru, servere, stocare electronica si software IT de management. A fost al 2-lea mare furnizor de calculatoare pana in 2011.

3. HP

Owner: Bill Hewlett, David Packard
Established: 1939
Headquarter: Palo Alto, California, US

HP este un corporatie multinationala americana de hardware si software. Acesta include produse, tehnologii, software, solutii si servicii pentru toti consumatorii. HP este specializata in dezvoltarea si fabricarea calculatoarelor, stocarea de date, hardware de retea, proiectare software si furnizarea de servicii.

4. Sony

Owner: Masaru Ibuka, Akio Morita
Established: 7th May 1946
Headquarter: Minato, Tokyo, Japan

Sony este o companie multinationala japoneza. Pentru pietele de consumatori si profesionale, Sony este unul dintre cei mai importanti producatori de electronice.

 

5. Toshiba

Owner: Hisahige Tanaka, Ichisuke Fujioka, Shoichi Miyoshi
Established: 1939
Headquarter: Shibaura, Minato and Tokyo, Japan

Toshiba este corporatie multinationala japoneza de electronice, echipamente electrice si informatii pe profil tehnologic. Se ocupa cu fabricarea si comercializarea produselor electrice, cuprinzand echipamente si sisteme de informatie si comunicare, solutii si servicii bazate pe internet, materiale si componente electronice, sisteme electrice, sisteme de infrastructura industriala si sociala, si aparate de uz casnic. Acesta a fost al 5-lea mare vanzator de calculatoare in 2010 dupa HP, Dell, Acer si Lenovo.

6. Asus

Owner: T.H. Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh, M.T. Liao
Established: 2nd April 1990
Headquarter: Beitou District, Taipei, Taiwa

Asus este o companie multinationala de electronice si hardware pentru calculatoare. In afara vanzarii de produse proprii, produce componente si pentru alti producatori cum ar fi Apple, Dell si HP. Aceasta ofera placi de baza, desktop-uri, laptop-uri, monitoare, tablete, servere, placi video si telefoane mobile. A fost al cincilea mare furnizor de PC in 2011.

7. Dell

Owner: Michael Dell
Established: 1st May 1984
Headquarter: Texas, US

Dell este corporatie multinationala americana bazata pe tehnologie. Acesta este al 3-lea mare furnizor de PC -uri din lume dupa HP si Lenovo.

8.Samsung

Owner: Lee Byung-Chull
Established: 1938
Headquarter: Samsung town, Seoul, South Korea


Samsung este o companie multinationala din Coreea de Sud. Aceasta este alcatuita din diverse filiale si intreprinderi afiliate, printre care Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries, Samsung Engineering, Samsung C&T si Samsusng Techwin. Compania contribuie foarte mult la economia tarii.

9. Acer

Owner: Stan Shih et al
Established: 1976
Headquarter: Xizhi, New Taipei, Taiwan

Acer este o corporatie multinationala din Taiwan de hardware si electonice. Aceasta ofera servicii de e-business pentru intreprinderi si consumatori, si de asemenea se ocupa cu calculatoare desktop, laptop-uri, tablete, servere, telefoane si periferice. Este al 4-lea mare producator de calculatoare din lume.

10.MSI

Owner: Xu Xiang, Huang Jinging, Lin Wentong, You Xian’neng, Lu Qilong
Established: 1986
Headquarter: New Taipei City, Taiwan


Micro-Star Technology este o companie bazata pe electronice. Este cunoscuta ca al 3-lea producator de placi de baza si placi video din lume. MSI produce carduri de expansiune, servere, calculatoare barebone, laptop-uri si calculatoare.

 

Sursa:  mystreet7.com

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *