Tabele html in Dreamweaver

 

Dreamweaver este cel mai complex editor de html si css in Windows. Apropo, Dreamweaver-ul se poate rula si din Linux folosind programul Wine. Dreamweaverul usureaza foarte mult procesul de a lucra cu tabele in html, totusi va sfatuiesc pana ce nu intelegeti 100% codul html, sa nu-l folositi. Daca ati invatat deja bazele htmlului, atunci haideti sa vedem cat de usor si efectiv putem crea si modifica tabelele folosind acest program.

Tabele in Dreamweaver – Insert -> Table

Din meniu alegem Insert –> Table, la care va aparea o fereastra unde vom putea specifica cate randuri si cate coloane sa aiba tabela.
tabele html

 
Putem sa prindem cu mousul pe partea dreapta sau pe colt, si putem redimensiona oricand tabela fara sa schimbam parametrii, sau sa lucram in cod!

Cand avem de a face cu o tabela simpla, e foarte usor de modificat si din codul html, insa cand avem multe randuri si multe campuri e foarte comfortabil sa lucram in mod grafic.

Unirea campurilor intr-o tabela

Ca sa unim campurile din primul rand din tabela de mai sus, tot ce trebuie sa facem este, sa selectam campurile respective, click dreapta si alegem din meniu Table –> Merge Cells.
tabele html

 
Cred ca nici nu mai trebuie sa zic, ca este posibil si impartirea campurilor (Table – Split Cells), si inca multe lucruri care nu cred ca trebuie explicate. Un sfat bun de la mine pentru incepatori – pana ce nu intelegeti codul html, sa nu va bagati nasul in Dreamweaver, adica ma refer la partea grafica!

Sursa : Webdesign-Galaxy

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *