optimizare mobil

Optimizarea site-urilor pentru dispozitive mobile nu mai este in momentul de fata un lux, ci o absoluta necesitate. Afacerile care isi doresc sa ramana atractive pentru vizitatori trebuie sa aiba in vedere si acest aspect, pentru ca utilizatorii sa aiba informatiile disponibile indiferent de platforma de pe care se conecteaza.

Daca ai un site, vestea buna este ca poate fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la internet, fie ca e sistem PC, laptop, tableta sau smartphone. Problema apare in momentul in care site-ul nu este optimizat si pentru mobil, caz in care poti pierde foarte mult trafic, vizitatori care ar putea deveni potentiali clienti. In momentul de fata mai mult de 25% din cautarile de pe Google sunt facute de pe dispozitive mobile, astfel o prezenta a site-ului optimizat este o absoluta necesitate. In caz contrar, creste bounce-rate-ul, se pierde din vizibilitate si chiar din pozitionari.

Trendul catre tehnologia mobila este in momentul de fata de neoprit, din acest motiv si Google incurajeaza tot mai mult crearea de site-uri optimizate pentru mobil, intr-un viitor apropiat acesta va deveni chiar un criteriu pentru pozitionarile fiecarui site in parte.

Oriunde ai merge, peste tot vezi persoane cu diverse tipuri de smartphone-uri sau tablete, care isi consulta emailurile, citesc stirile sau stau pe retele de socializare. Un site optimizat pentru mobil este astfel o resursa foarte importanta pentru afacere: ofera o experienta mai buna utilizatorilor si ii creste utilitatea, ducand in final la potentiali clienti transformati in clienti fideli, implicit o crestere a vanzarilor si profiturilor.

Cea mai eficienta metoda de a face cunoscut brandul este in momentul de fata optimizarea site-ului pentru mobil. Aceste tipuri de site-uri sunt realizate in asa fel incat functioneaza mai bine, ofera o experienta mai buna utilizatorilor, sunt mai usor de adaptat si actualizat si reprezinta de asemenea si un avantaj fata de competitie. In acest fel importanta optimizarii pentru mobil se face simtita in cazul oricarei afaceri care are si un site.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *