Cand vine vorba despre vizionarea unui film pe calculator, calitatea la care este redat acesta conteaza cel mai mult.Insa acest lucru depinde de mai multi factori, cum ar fi: resursele calculatorului si a monitorului pentru o rularea fluentă a filmului, calitatea filmului si nu in ultimul rand programul folosit pentru redare.Pricipalele functii pe care trebuie sa le indeplineasca un program de vazut filme sunt :

– Un numar cat mai mare formate recunoscute ( DivX, XviD )
– Consumul de resurse sa fie unul mic ( aspect important pentru calculatoarele cu un nivel de resurse mai mic )
– Colectia de codec-uri pentru principalele formate ( codec-urile sunt programe care ajuta la decodarea fisierelor multimedia )
– Posibilitatea de reglare a principalelor functii : imagine ( luminozitate,contract ) si sunet.
– Posibilitatea de incarcare si cautare a subtitrărilor.

In continuare am sa va prezint o lista cu cele mai folosite programe de vazut filme, urmate de un scurt review.

Programe de vizionat filme

BS.Player

BS.Player este un player media pentru Windows, creat de compania slovenă Webteh, ce suportă diferite tipuri de fișiere multimedia(incluzând AVI, MPEG, Ogg, Matroska, ASF, QuickTime, MP4, WAV, mp3 etc.).

BS.Player, ca majoritatea playerelor, are nevoie de codecuri specifice pentru a reda formatele nesuportate de codecurile implicite. După instalare, el verifică dacă sunt instalate toate codecurile standard și se oferă să le instaleze (dacă utilizatorul dorește). Există două versiuni: FREE (gratuită) și PRO (profesională). Versiunile 2.xx ale BS.Player suportă doar Windows 2000, XP și Vista, în timp ce versiunile mai vechi suportau și Windows 98 și ME.

[su_button icon=”icon: arrow-right” link=”http://www.bsplayer.com/bsplayer-english/download-free.html”] Download BS.Player [/su_button]

VLC media player

VLC media player este unul dintre cele mai populare playere ce poate reda de la MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, Ogg, OGM, MOV, wma, wmv, MKV… pana la DVD, VCD si o multime de fluxuri (protocoale) pentru redarea posturilor TV sau radio care emit pe internet.Aplicatia este una cu caracteristici multimedia „cross-platform” – ceea ce inseamna ca poate reda orice flux (stream) video dintr-o retea chiar daca aceasta ruleaza pe Linux, BSD, Windows, Mac OS X, BeOS, Solaris, QNX.
VLC media player ruleaza majoritatea formatelor video si audio, ofera de asemenea suport pentru fluxurile MPEG. VLC media player le ofera utilizatorilor posibilitatea de a urmari un fisier video in timp ce acesta este descarcat.

 

[su_button icon=”icon: arrow-right” link=”http://www.videolan.org/vlc/index.htm”]  Download VLC media player  [/su_button]

KMPlayer

Korean media si DVD Front-End Player

Un excelent player video si audio care se poate descurca cu o multime impresionanta de formate de fisiere, de regula chiar fara instalarea unor altor codecuri. Interfata in romana ascunde nenumarate meniuri complexe pentru cei cu pretentii. Suporta bineinteles si teme.

Suporta o multime de formate de fisiere

[su_button icon=”icon: arrow-right” link=”http://download.cnet.com/KMPlayer/3000-13632_4-10659939.htm”]  Download KMPlayer  [/su_button]

Windows Media Player

Noua versiune a Windows Media Player 11 este acum disponibilă în versiunea finală.

Având un design asemănător cu Vista, această versiune a Windows Media Player afişează atât copertele albumelor cât şi informaţiile despre melodie / interpret. Cu funcţia de sincronizare integrată, playerele portabile pot fi actualizate mai uşor. În player este integrat şi serviciul muzical online URGE, care permite achiziţionarea online a melodiilor. Cu toate acestea, software-ul rulează doar pe un număr limitat de sisteme de operare.

[su_button icon=”icon: arrow-right” link=”http://windows.microsoft.com/en-US/windows/download-windows-media-player”]  Download Windows Media Player  [/su_button]

Alte programe de vazut filme

[su_table]

Winamp media player
UMPlayer
DivX Plus
RealPlayer
GOM Media Player

Download
Download
Download
Download
Download

[/su_table]

 

De admin

2 comentarii la „Programe de vazut filme”
  1. Parerea mea este ca …. Km.Player este cel mai bun din aceasta lista de playere , are o grafica foarte buna si eu il folosesc de foarte mult timp , nu am fost dezamagit de el 🙂 RECOMAND !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *