Unul dintre motivele pentru care WordPress este cea mai folosită platformă pentru blog-uri o reprezintă plugin-urile.Plugin-urile sunt acele module care extind funcționalitatea de bază a platformei WordPress.Mai pe scurt, să zicem că dvs. vreți să instalați în cadrul unui articol o galerie foto.Pentru acest lucru este nevoie de cunostințe html,css etc.Ei bine acest plugin face toata această treabă adaptându-se indiferent de sablonul folosit pentru blog.

În acest articol am să vă prezint o listă cu plugin-uri utile pentru wordpress,o parte din ele fiind instalate și pe blogul meu.

Plugin-uri recomandate wordpress

Akismet

Acest plugin vine preinstalat odată cu platforma wordpress și are rolul de a oprii si gestiona spamul creat de roboți.Ca să vă  faceți o ideie despre funcționalitatea acestui plugin vă dau un exemplu.Am instalat wordpress pe un domeniu pe care nu îl mai foloseam pentru a face câteva teste.După aproximativ o săptămână pe blog erau peste 1000 de comentarii în așteptare postate de roboți.La fiecare comentariu administratorul primește un email prin care este rugat sa modereze respectivul comentariu,drept urmare eu am primit peste 1000 astfel de email-uri într-o săptămână.Dacă avem instalat pluginul Akismet acestă problemă era rezolvată.După cum spuneam mai sus acest plugin vine preinstalat, el trebuie configurat.

 

Vezi tutorial configurare Akismet

All In One SEO Pack

Pluginul All In One SEO Pack este cel mai bun plugin pentru optimizarea SEO a blogurilor care folosesc platforma WordPress fiind folosit de majoritatea webmasterilor.Pentru instalarea și configurarea pluginului All In One SEO Pack urmariți urmaăorul material.

 

[su_button icon=”icon: arrow-right” link=”http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/”] Descarca All In One SEO Pack [/su_button]

WP Super Cache

Acest plugin generează fișiere HTML care sunt deservite direct de server, fără prelucrarea scripturilor PHP care ar îngreuna încărcarea site-ului.. Prin folosirea acestui plugin vă va accelera site-ului dvs. bazat pe această platformă , în mod semnificativ.Pentru instalarea si configurarea lui am scris urmatorul tutorial.

Vezi tutorial configurare WP Super Cache

[su_button icon=”icon: arrow-right”  link=”http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/”] Descarca WP Super Cache [/su_button]

 

Google XML Sitemaps 

Acest plugin reprezintă o metodă prin care poti oferi motorului de căutare Google informatii cu privire la blog-ul tau. In cei mai simpli termeni, un Sitemap este o listată de articole sau pagini din blog-ul tău. Crearea și trimiterea unui Sitemap asigură informarea Google cu privire la toate paginile existente, inclusiv adresele URL care ar putea sa nu fie descoperite prin procesul normal de accesare cu crawler-e de către motoarele de căutare. In cazul meu acest sitemap poate fi accesat la https://etutoriale.net/sitemap.xml.

[su_button icon=”icon: arrow-right”  link=”http://wordpress.org/extend/plugins/google-sitemap-generator/”] Descarca Google XML Sitemaps [/su_button]

 

WordPress Related Posts

WordPress Related Post este un plugin care va genera sub fiecare post o listă de posturi aferente celui în care se află utilizartorul folosindu-se de elemente cheie cum ar fi: tag-uri,titlu,content.Plugin-ul oferă, de asemenea, statistici despre vizualizări si click-uri. Acesta susține stiluri diferite, miniaturi și este complet personalizabil.Un demo un acestui plugin îl puteți observa și pe blogul meu.

[su_button icon=”icon: arrow-right”  link=”http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/”] Descarca Related Posts [/su_button]

 

Alte pluginuri utile wordpress .

NextGEN Gallery  Pentru încărcarea și gestionarea galeriilor de poze sau slideshow-uri în articole.

Contact Form 7 – Plugin util pentru gestionare formularelor de contact.

WordPress Database Backup  Oferă posibilitatea stocării sau descărcării backup-ului unui site.

FD Feedburner Plugin –  Redirecționeaza tot feed-ul către Feedburner.

Social Media Widget  Pentru inserarea butoanelor retețelor sociale (ex: Facebook, Twitter) intr-un widget.

WP Polls – Este cel mai popular plugin de Poll-uri pentru platforma wordpress.

WordPress Popular Posts Afișează într-un widget o listă cu cele mai populare articole.

WP Facebook Comments  Permite adăugarea comentarilor direct de pe contul Facebook.

 

De admin

2 comentarii la „Pluginuri recomandate wordpress”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *