O instalare de wordpress vine pregatită pentru motoarele de căutare. Funcțiile și trăsăturile scriptului ghidează motoarele de căutare prin articole, pagini și categorii pentru a ajuta la indexarea corectă a site-ului și adunarea informațiilor de care au nevoie pentru a include site-ul vostru în baza de date.

WordPress-ul vine cu câteva tool-uri care ajută la optimizarea pentru motoarele de căutare, printre care includem abiliattea de a folosi fișiere .htaccess pentru a da impresia de url-uri statice (numite “permalinks”) , blogroll-ul și opțiunea de ping. Deasemenea există o mulțime de plugin-uri care pot fi folosite pentru optimizarea pentru motoarele de cautare(SEO).
Dar , odată ce folosiți teme wordpress și începeți să modificați WordPress-ul pentru nevoile voastre , s-ar putea să stricați o parte dintre acele trasaturi care fac WordPress-ul prietenos din punct de vedere al motoarelor de căutare. Pentru a menține aceste trăsături avem niște recomandări:
Cod curat

Fiți siguri că html-ul site-ului se validează. Erorile din cod pot afecta indexarea corectă a site-ului de către motoarele de căutare.

Conținutul vorbește

Motoarele de căutare nu “vad” site-ul. Ele pot doar citi conținutul. Design-ul frumos nu înseamnă nimic pentru motoarele de căutare. Ceea ce contează pentru acestea sunt cuvintele , conținutul, materialul din site-ul vostru care explică, impărtăseste sau informează. Asigurați-vă că aveți conținut de calitate pentru a oferi ceva motoarelor de căutare de examinat și comparat pentru a primii o “nota buna”.

Scrieți conținutul cu cei care caută în minte

Cum găsiți informații pe Internet? Dacă scrieți ceva și vreți să fie găsit pe Internet , gândițivă la cuvintele și frazele pe care le-ați folosi pentru a găsi informația. Invățați modul în care motoarele de căutare vă scanează conținutul , evaluați-l și categorizați-l pentru a vă ajuta să vă “puneți bine” cu motoarele de căutare.

Conținutul primul

Un motor de căutare intră pe site și , de cele mai multe ori , ignoră stilurile și css-ul. El doar adună conținutul și informația. Majoritatea temelor WordPress sunt create cu conținutul cât mai sus posibil în pagina nestilizată, ținând sidebar-ul și footer-ul cât mai jos. Puține motoare de căutare scanează mai mult decât prima treime din pagină înainte să plece. Asigurați-vă că tema voastră oferă conținutul la început.

Keyword-uri, Link-uri și Titluri

Motoarele de căutare nu evaluează site-ul vostru în funcție de cât de frumos este , dar evaluează cuvintele și le trec printr-un filtru, dând credit anumitor cuvinte sau combinații de cuvinte. Cuvintele găsite în tag-ul meta “keywords” și cuvintele găsite în conținut sunt comparate cu cele găsite în titluri și link-uri. Cu cât sunt mai apropiate , cu atât pagina este mai “valoroasă”.

Conținut în Link-uri și Imagini

Site-ul vostru s-ar putea să nu aibă mult text, ci mai multe fotografii și link-uri, dar aveți locuri în care să adăugați conținut contextual. Motoarele de căutare caută atributele alt și title din imagini și link-uri. În timp ce acestea au un scop mai mare , acela de a face site-ul mai accesibil, o descriere bună și cuvinte bune în aceste atribute oferă mai mult conținut de analizat motoarelor de căutare.

Popularitatea link-urilor

Contează prea puțin cât de bun e site-ul vostru, contează mai mult cât de bune sunt site-urile care au link către voi. Acest lucru contează mult pentru motoarele de căutare.  Este vorba de CINE pune un link către voi. Blogroll-urile, pingback-urile și trackback-urile sunt instalate in WordPress. Acestea vă ajută să faceți legături spre alte site-uri , lucru care le oferă credit , dar îi ajută și pe ei să facă legături catre site-ul vostru. Alte metode de a aduce link-uri spre site-ul vostru includ:

  • adăugarea url-ului site-ului în semnatura pentru forum-uri
  • înscrierra site-ul în directoare web
  • Notă: Lasarea de comentarii pe alte bloguri nu vă ajută în acest caz, deoarece toate platformele moderne de blog-ing folosesc atributul rel=”nofollow”, așa că nu deveniți spam-eri de comentarii.

Link-uri bune în Meniurile de navigare

Un motor de căutare navighează prin site-ul vostru, mutându-se de pe o pagină pe alta. Link-uri bune în meniurile de navigare spre categorii, arhive, pagini din site-ul vostru vă invită un motor de căutare să se mute de pe o pagină pe alta, urmarind link-urile de conectare astfel vizitând o mare parte a site-ului vostru.

Înscrierea site-urilor în motoarele de căutare

Există multe resurse care vă “ajută” să vă inscrieți site-urile în motoarele de căutare. Unele sunt gratuite , altele contra cost. Sau vă puteți înscrie site-ul manual în motoarele de căutare. Orice metodă ați alege , odată ce site-ul vostru a fost verificat în privința erorilor și este gata , motoarele de căutare vă vor primi site-ul bazat pe platforma WordPress.

Am înlănțuit niște recomandări pentru o înscriere cu success:

  • Asigurațivă că aveți conținut pregătit de scanarea de către motoarele de căutare. În general , să aveți mai mult de 10 articole pentru a oferi motoarelor de căutare ceva de examinat și analizat.
  • Nu vă trimiteți spre înscriere site-ul într-un motor de căutare mai mult de odată pe lună, în funcție de criteriile lor.
  • Fiți pregătiți să scrieți o descriere a site-ului vostru în mai puțin de 200 cuvinte , titlul site-ului și categoriile în care site-ul s-ar putea regăsi în motorul de căutare.
  • Pregatiți o listă cu adresele site-ului. Puteți trimite domeniul site-ului precum și feed-ul rss/atom , astfel mărindu-vă sansele de a fi acceptat.
  • Tineti o listă cu motoarele de căutare și directoarele în care a-ți propus site-ul pentru înscriere pentru a nu repropune înscrierea prea repede.

Directoare Web

Este folositor din punct de vedere al traficului și al optimizării pentru motoarele de căutare să vă înscrieți site-ul în directoare web. Atât directoarele generale cât și cele pe un subiect anume vă pot ajuta site-ul.

Cel mai important director web este DMOZ.org. Conținutul său este preluat de multe directoare și este folosit direct în diferite moduri de către marile motoare de căutare.

Resurse pentru optimizarea pentru motoarele de căutare

WordPress-ul este pregatit pentru motoarele de căutare dar există multe resurse și informații care a-ți vrea să le cunoasteți în legatură cu pregătirea și păstrarea site-ului vostru pentru motoarele de căutare.

Tag-uri meta

Tag-urile meta conțin informații care descriu scopul site-ului vostru, descrierea și keyword-urile folosite în site. Acestea sunt ținute în cadrul secțiunii “head” a fișierului header.php. Implicit ele nu sunt incluse în WordPress , dar le puteți include manual sau automat cu ajutorul diverselor plugin-uri.

Optimizarea fișierului Robots.txt

Motoarele de căutare citesc un fișier http://site.com/robots.txt pentru a lua informații în legatură cu ce să caute și ce să nu , și mai ales unde.
Specificând locul unde motoarele de căutare găsesc conținut de calitate în site-ul vostru vă puteți creste valoarea site-ului , și este recomandat de Google și de restul motoarelor de căutare.

Un exemplu de fisier robots.txt pentru WordPress:

User-agent: *
Disallow: /cgi-bin
Disallow: /wp-admin
Disallow: /wp-includes
Disallow: /wp-content/plugins
Disallow: /wp-content/cache
Disallow: /wp-content/themes
Disallow: /trackback
Disallow: /feed
Disallow: /comments
Disallow: /category/*/*
Disallow: */trackback
Disallow: */feed
Disallow: */comments
Disallow: /*?*
Disallow: /*?
Allow: /wp-content/uploads

# Google Image
User-agent: Googlebot-Image
Disallow:
Allow: /*

# Google AdSense
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
Allow: /*

# Internet Archiver Wayback Machine
User-agent: ia_archiver
Disallow: /

# digg mirror
User-agent: duggmirror
Disallow: /

Sitemap: http://www.4seo.ro/sitemap.xml

Permalink-uri (link-uri permanente)

Permalink-urile sunt îmbunatațiri la URL-ul existent care pot influența optimizarea pentru motoarele de căutare prezentând URL-ul articolelor , paginilor și arhivelor asemănător cu http://exemplu.com/2009/05/23/titlul-articolului/ în loc de http://exemplu.com/index.php?p=423.

Având în vedere că motoarele de căutare folosesc link-uri și titluri în decizia lor, link-urile spre articolele site-ului vostru primesc importanță mai mare cu ajutorul permalink-urilor.

Sitemap-uri(Hărți ale site-ului)

Un sitemap sau “harta a site-ului” este o pagină care listează toate articolele site-ului. Este folosită pentru a oferi o idee vizitatorilor despre ce e site-ul și pentru a găsi un articol repede, dar aduce deasemenea beneficii în privința motoarelor de căutare deoarece sunt link-uri de calitate spre toate articolele voastre. Având un link spre un sitemap pe fiecare pagină , atat vizitatorii cât și motoarele de căutare vor putea cu usurința să o vadă si să vă gaseasca toate articolele.

 

De admin

Un comentariu la „Optimizarea SEO pentru WordPress”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *