Sfaturi privind optimizarea AdSense:

 • folosirea unitatilor de reclama 336×280.
  S-a aratat in timp ca cei mai multi publisheri scot maximul de profit din AdSense, utilizand aceste dimensiuni de reclama. Utilizatorul are 4 titluri in acest Ad block si 4 descrieri ce tenteaza foarte usor vizitatorul spre mai multa informatie.
  Pozitioneaza acest tip de reclama doar acolo unde centrul de atentie al vizitatorului este fixat! Nu plasa acest tip de reclama in header-ul paginii, atat timp cat user-ul tau vizioneaza un clip la finele paginii. Reclama va iesi din centru vizual, si va fi total inexistenta pentru user.
 • culorile unei unitati de reclama sa fie integrate in restul paginii
  Mai exact, daca aveti un background alb la pagina, si culoarea neagra a textului, nu optati pentru un Ad Block, spre exemplu, background negru si text rosu. Este un fel de “Keep Out” pentru vizitator, si nu vei optimiza deloc nici CTR-ul reclamelelor AdSense si nici castigurile nu iti vor creste
 • folositi unitatile de link-uri in apropierea meniurilor si finele informatiei
  Incearca sa integrezi unitatile AdSense de link-uri prin apropierea meniurilor, sau la finalul postului tau, unde un user este interesat sa caute mai multa informatie. La fel, culoarea acestei unitati Google trebuie sa fie integrata ‘in peisaj’
 • nu folosi unitatile Google AdSense cu dimensiule 468×60 ! S-a aratat ca sunt cele mai proaste, si au cel mai mic CTR.
 • nu satura pagina de reclama Google AdSense! Vei sufoca utilizatorul, nu ii va placea cum toate il instiga la click, si v-a parasi website-ul tau imediat. In final, vei dobandi un bounce rate mare, castiguri de bani foarte mici si o rata de click (CTR) foarte scazuta
 • axeaza-te sa afisezi doar cele mai importante unitati de reclama pe o anumita pagina, sa pastrezi un cost per click cat mai mare
  Cu cat vei umple spatiul prin unitati Google AdSense neproductive (nu primesc click-uri), cu atat mai mult scade costul per click la reclama, la utilizatorul tau. Motivul? Intelegand principiul de afisare al ad-urilor Google AdSense, vei sti ca primele reclame au cel mai mare cost per click, toate urmatoarele descresc in valoare. Afisarea lor se face pe principiul licitatiei; cine plateste mai mult, apare in fata.
 • nu izola unitatile de reclama
  Sa nu crezi ca separand unitatea de reclama Google prin spatii goale, randuri goale si asa mai departe, iti vei maximiza castigurile (optimizare AdSense superficiala). Sau chiar daca asa o sa fie, va fi doar ceva de moment. Vei pierde utilizatorul, un potential cititor fidel, care a doua oara sigur nu va mai fi interesat de site-ul tau.

Concluzii – cum poti creste rata de click (CTR) si costul pe click

Ca de final, mai pot spune doar atat: testeaza fiecare din cele scrise mai sus. Daca nu functioneaza la fel de bine ca si precedentele reclame AdSense ce le-ai avut pe site, schimba structura, schimba principiul , si fa teste din nou! Sigur vei gasi un optim al unitatilor AdSense in final.
Nu te da batut prea repede, optimizarea AdSense a unui site poate fi un studiu de durata, dar cu satisfactii in final.

In timp ce voi mai afla noi informatii despre optimizarea AdSense, cum poti creste rata de click (CTR) si costul pe click, voi adauga in acest post.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *