spam score
SEO Utile

Moz implementeaza Spam Score

Noutatea acestei luni este un tool care va ajuta pe viitor site-urilor sa inlature elementele ce le-ar putea duce la penalizarea de catre Google. Mai exact, este vorba despre sistemul Spam Score, implementat si in binecunoscutul MozBar, care coreland 17 factori de analiza identifica problemele ce ar putea incadra unele site-uri ca fiind de tip spam.

Se stie ca algoritmii Google sunt conceputi pentru a inlatura orice manevre black hat SEO, iar introducerea acestui ajutor pentru webmasteri din partea Moz vizeaza remedierea elementelor ce ar creste sansele de penalizare ale unui site pe motiv de spam.

Criteriile de care se tine cont sunt variate, legate atat de link-urile din cadrul fiecarui site analizat, cat si de tot ceea ce tine de on-page, continut, cuvinte cheie ori domeniul si denumirea sa in sine.

Accentul cade din nou pe continut – acesta trebuie sa fie unul relevant, de calitate si cu o substanta, pentru ca domeniul sa nu fie incadrat ca si spam. Fiecare dintre paginile si subpaginile domeniului trebuie sa aiba continut suficient.

Aglomerarile de cuvinte cheie nu sunt tolerate de ceva vreme, astfel Spam Score identifica si aceasta problema, sesizand prin flag-ul aferent daca domeniul analizat contine prea multe cuvinte cheie pe pagini. O anumita limita depasita declanseaza flag-ul si mai creste cu un punct scorul final de spam (x/17).

Au de asemenea relevanta pentru scorul de spam si link-urile din si catre site. Astfel link-urile externe trebuie sa fie diverse si sa nu se incadreze nici ele la randul lor in cele de tip spam. De asemenea in cadrul oricarui site gazduit pe un domeniu trebuie sa existe si link-uri interne intre pagini, inexistenta lor putand fi considerata ca spam.

Cu cat mai putine flag-uri spam, cu atat mai bine. Recomandarea ar fi sa nu existe nici unul, insa nu de fiecare data este posibil acest lucru. Oricum, introducerea Spam Score reprezinta un mare pas inainte pe partea de optimizare, de creare si atragere de link-uri, oferind un semnal de avertizare pentru site-urile care fac abuz de spam si ajung in cele din urma sa fie penalizate de motorul de cautare Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *