tableta vs laptop
tableta vs laptop

In cazul in care vreti sa justificati aceasta alegere va oferim aici mai multe motive. Laptopurile sunt pe piata de ceva vreme, insa tabletele castiga tot mai mult teren si par a fi tot mai cautate. Motivele? Le enumeram in continuare.

Portabilitate. Poate ca te-ai saturat sa cari laptopul cu tot cu geanta si incarcator de fiecare data dupa tine. O tableta ocupa mult mai putin spatiu, incape foarte usor intr-o servieta sau chiar in poseta unei femei. Se deschide imediat, in timp ce un laptop are nevoie de cateva minute pana sa poata fi folisit.

Durata de viata a bateriei. Aici vorbim de autonomie, de cat de mult rezista la utilizare un laptop, comparativ cu o tableta. Comparatia parca nici nu isi are rost. Daca un laptop poate rezista in medie 2-3 ore la o utilizare medie, durata de viata a bateriei unei tablete este net superioara – pana la 10 ore sau chiar mai mult. Din nou castiga tableta la acest aspect.

Tableta este cel mai bun prieten al unui om de afaceri. Sa presupunem ca se discuta intr-o intalnire despre un produs nou. Se poate face o prezentare a acestui produs direct de pe tableta, fara a mai fi nevoie de whiteboard-uri, de scheme si grafice, proiectari de imagini si asa mai departe. Mult mai practica, o tableta asigura posibilitatea de a scrie si apoi distribui toate informatiile necesare, rapid si usor.

Nu in ultimul rand, o tableta este mult mai ieftina, comparativ cu pretul unui laptop. La buget suntem atenti tot timpul, de aceea si cand facem o astfel de achizitie, cand avem de luat o astfel de hotarare, tableta are din nou un avantaj.

Intr-adevar, laptopurile sunt mai utile cand vine vorba de procesare text, editare foto-video sau alte aplicatii, insa pentru simple scopuri de navigare, distribuire a informatiilor, divertisment sau socializare, tableta este alegerea recomandata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *