laptop refurbished
Diverse Laptopuri/Tablete Utile

Motive pentru care ai cumpara un laptop refurbished

Termenul de laptop refurbished nu este inca atat de cunoscut tuturor romanilor, in principal pentru ca este un termen relativ recent introdus pe piata computerelor. Adesea acest termen este asociat cu termenul second-hand, insa lucrurile nu stau chiar asa. In fapt termenul de refurbished, provenit din engleza, semnifica renovat, restaurat, reconditionat.

In momentul de fata trebuie sa tinem pasul cu tehnologia care evolueaza pe zi ce trece. Constant apar inovatii si tehnologii de ultima generatie, in special in domeniul computerelor; vrei sa ai un calculator sau un laptop care sa faca fata cerintelor din ce in ce mai exigente ale aplicatiilor sau chiar si ale jocurilor. Cand vine insa vorba de pret, incepi sa stai pe ganduri. Ca orice aparitie in orice domeniu, ceea ce este nou este de obicei si mai scump, de aceea, vrei sau nu, tinzi sa te orientezi catre computere sau laptopuri second-hand, care sunt mai „prietenoase” cu bugetul de care dispui. Varianta second-hand este una care nu prea iti surade, si incepi sa te interesezi despre ce inseamna un laptop refurbished. In majoritatea cazurilor este vorba despre laptopuri business, luate de diverse companii in sistem de leasing; acest leasing odata expirat, produsele sunt returnate la producator.

Laptopurile refurbished sunt atent revizuite odata ajunse la producator, sunt inlocuite componentele defecte sau uzate si astfel sunt aduse la parametri normali de functionare. Ulterior sunt repuse in vanzare la un pret considerabil mai mic.

Avantajele unui laptop refurbished

  • In primul rand un pret mult mai mic. Un laptop bun, business, de performante ridicate, poate sa coste cu pana la 60% mai putin fata de echivalentul sau nou.
  • Sistemele de racire la un laptop refurbished sunt de obicei mai performante decat laptopurile de uz personal.
  • Componentele laptopurilor refurbished sunt de inalta calitate.
  • Laptopurile refurbished ce au fost licentiate Microsoft Windows in trecut, pot fi relicentiate la un cost mult mai mic, ceea ce te scuteste de instabilitatea unui sistem de operare piratat sau de costurile mari ale achizitiei unei licente de sistem de operare.

Tinand cont de toate aceste avantaje, se pare ca un laptop refurbished este chiar o varianta viabila cand se doreste economie, cand nevoia de un laptop este conditionata si de un buget limitat. Astfel poti gasi un laptop refurbished la un pret avantajos, la performantele dorite, chiar cu garantie de 24 sau 36 luni in unele cazuri. Nu sunt laptopuri second hand, deoarece sunt complet reconditionate, testate si verificate. Astfel pot fi solutia ideala atat pentru cerinte personale, cat si atunci cand vine vorba de dotarea cu echipamente IT pentru un business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.