Cu fiecare trailer nou iubitorii de filme science fiction au fost tot mai cuceriti de Looper,  filmul care va deschide in acest an Festivalul de Film de la Toronto.  Este greu sa faci la Hollywood un film science fiction inteligent, complex, cu efecte speciale atragatoare, o distributie impecabila si cu buget generos. Producatorii de la Sony Pictures sunt dispusi sa schimbe asta cu Looper. Cel mai recent trailer al filmului o dovedeste.

 

Nu exista nicio regula atunci cand trebuie sa te ucizi pe tine insuti. Povestea din spatele peliculei Looper cu Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Paul Dano, Qing Xu, Noah Segan, Jeff Daniels a fost considerata unul dintre cele mai atragatoare concepte science fiction ale anului. Ultimul trailer arata de ce filmul scris si regizat de Rian Johnson (The Brothers Bloom) a starnit un interes destul de mare.

Pana in anul 2040 oamenii dezvolta asa-numitele TK, puteri telekinetice pe care 15% din populatie le vor avea. Departe de a fi considerate superputeri, acestea sunt slabe si nu pot si folosite la capacitate maxima.

Este anul 2077 atunci cand niste gangsteri din oras incearca sa-l ucida pe un barbat de 51 de ani, Joseph Simmons (Bruce Willis) folosindu-se de calatoria in timp si de varianta sa mai tanara, iar acesta isi ia destinul in propriile maini. Acesta fuge de varianta sa din trecut, tanarul de 25 de ani Joe (Joseph Gordon-Levitt) si incearca sa-si schimbe viitorul.

„Looper este mai bun decat tot ce am facut pana acum. Rian a reusit ceva uimitor cu acest film. A conceput o poveste originala. A scris-o, a vandut-o, a ales apoi sa ramana implicat in proiect, pe care l-a regizat si l-a dus la capat. Este un lucru dificil la Hollywood. Cineva cauta mai mereu sa-si faca loc in acest proces. Dar nu s-a intamplat asa si in cazul lui Looper”, a povestit Bruce Willis in luna mai intr-un interviu pentru Esquire.

 

„Cu Looper, regizorul Rian Johnson a dus arta de a face filme la un alt nivel si de-abia asteptam sa prezentam filmul publicului de la Toronto” a declarat unul dintre organizatorii Festivalului de la Toronto.

Regizorul a recunoscut in acest an la Comic Con ca s-a inspirat din The Terminator al lui James Cameron atunci cand a creat conceptul filmului. Un fan al celebrului scriitor Philip K. Dick, Rian Johnson a inceput sa pregateasca scenariul din urma cu 10 ani folosindu-se de ideea calatoriei in timp pentru a ucide intr-un viitor in care aceasta este singura modalitate a organizatiilor criminale pentru asasinate.
Premisa filmului e cat se poate de interesanta si complexa: actiunea este plasata intr-un viitor in care calatoriile in timp sunt posibile, doar ca sunt ilegale. Cand mafia vrea sa scape de cineva, isi trimite victima 30 de ani in urma unde il asteapta un „looper”, un ucigas platit, care il elimina.Joseph Gordon-Levitt este Joe, un looper care primeste o misiune mai neobisnuita si care descopera cu stupoare ca urmatoarea sa victima este chiar el cu 30 de ani mai in varsta (Bruce Willis).

Marea provocare a filmului: sa-l faci pe Joseph Gordon-Levitt  sa arate ca versiunea mai tanara a lui Bruce Willis. „Nu semanam deloc” a povestit actorul de 31 de ani care a dezvaluit ca a petrecut cate 3 ore in fiecare zi in cele aproape 4 luni cat a durat productia. „L-am studiat mult pe Bruce Willis. I-am vazut filmele de nenumarate ori si obisnuiam sa iau partea audio din filme sa o trec pe iPod si sa o ascult non stop pentru a-i putea imita vocea” a povestit actorul.

FIlmarile la Looper au inceput in ianuarie 2011 in Louisiana si au continuat pana in aprilie in Shanghai. Rolul lui Joseph Gordon-Levitt  a fost scris de Johnson special pentru el.  Cei doi au mai lucrat impreuna la drama Brick lansata in 2005.

 

Looperse va lansa in Romania pe 5 octombrie 2012.

 

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *