Pentru pescarii care sunt inca incepatori in acest teren, dar care isi doresc sa evolueze rapid si sa invete cat mai corect si intr-un timp cat mai scurt cele mai importante trucuri ale pescuitului, exista cateva accesorii de care acestia au nevoie. In spinning, acestia vor avea nevoie de o lanseta, iar unele dintre cele mai bune lansete sunt lansetele de la Shimano. Acestea sunt tari, de exemplu Shimano Beastmaster 3.5 3.9 este o lanseta parabolica spre semirapida, care in timp va forma mana si va va ajuta sa lansati la chiar peste 130-140m .

Cine este Shimano?

Shimano este o corporatie multinationala japoneza. Acesta produce echipamente pentru biciclete, accesorii si echipamente de pescuit si echipamente pentru canotaj. Pana in anul 2005 acestia se ocupau si de echipamente de golf, iar in 2008 s-au oprit si din productia echipamentelor de snowboarding. In momentul de fata acestia se concentreaza in special pe articolele de pescuit si echipamentele de bicicleta.

Avantajele pe care producatorul Shimano le ofera pescarilor prin lansetele pe care acestia le produc:

  1. Exista lansete de orice tip, atat lansete profesionale pentru cei mai impatimiti din acest sport, lansete low-cost pentru amatori si pentru cei ce nu sunt dispusi sa plateasca sume foarte mari pe lansete, dar care nu isi doresc nici o lanseta SH, lansete pentru pesti rapitori, pentru crapi, etc.
  2. In functie de materialele din care lansetele sunt facute, japonezii ofera pescarilor mai multe variante de pescui la lanseta, in asa fel incat unele sunt foarte rigide, oferind o lansare rapida, iar altele sunt parabolice, ceea ce ofera sansa pescarilor sa se acomodeze mai bine cu tehnica necesara atunci cand trebuie sa lanseze de pe mal.
  3. Ei au creeat atat lansete pentru pescarii care pescuiesc de mult timp si au ani de experienta in spate, dar au totodata si lansete care se comporta asemenea unui tutorial in lumea pescuitului, in asa fel incat ghideaza pescarul si il invata sa lanseze.

Cu toate acestea, depinde si pe parcurs care este dorinta pescarilor si in ce fel prefera acestia sa pescuiasca. Exista lansete mai ieftina cu o actiune mai mare, ajungand la o aruncare usoara de peste 160m, dar care nu sunt foarte confortabile, si lansete care sunt placute in dril, si care dupa cum spuneam au o medie de 130-140 m. Aceste detalii se observa cel mai bine pe teren, atunci cand aveti ocazia sa incercati toate aceste lucruri. Singurul lucru cert este ca lansetele de la Shimano pot servi gusturilor fiecaruia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *