Daca ar fi sa facem o analiza a jocurilor pentru diverse platforme, exista o serie de diferente intre cele disponibile pentru PC si cele pentru console de jocuri. Aceste diferente se fac simtite in ceea ce priveste partea grafica, specificatiile tehnice necesare pentru rularea jocului, ori costurile necesare cu achizitia acestuia. Timpul in care poate fi jucat un joc este considerabil redus la console, pe cand in cazul unui PC jocul necesita instalare inainte de a putea fi jucat.

Din punct de vedere al pretului, jocurile pentru PC au preturi apropiate de cele pentru console. Experienta de gaming totala pe care o are insa un utilizator cand joaca un joc pe computer este superioara fata de un joc incercat pe consola.

Desigur pasionatii de jocuri pe console vor pretinde ca experienta de gaming este mai reusita pe astfel de platforme. Timpul rapid in care jocul se incarca este un atu, pe cand in cazul unui joc pentru PC trebuie sa se treaca prin procesul de instalare inainte de a se juca. Pe de alta parte, in special partea de grafica, gamingul pe PC are un avantaj. Spatiul mai mare de stocare, capacitatile superioare ale placilor video si alte elemente fac ca experienta grafica, vizuala, sa fie una mai bogata.

Ceea ce face ca jocurile pe consola sa fie preferate de o parte din comunitatea gamerilor este faptul ca se poate juca la un nivel de performante tehnice ale dispozitivului pentru o perioada indelungata de timp. Pe de alta parte, cerintele de sistem in cazul unui joc pentru PC pot sa fie din ce in ce mai mari cu trecerea timpului, astfel aici castiga jocurile pentru consola.

In ceea ce priveste disponibilitatea, este clar faptul ca mult mai multe jocuri pot fi jucate pe un PC, nu de fiecare data insa aceste jocuri sunt disponibile si pentru alte tipuri de platforme.

In esenta tine de preferinte. Exista gameri care prefera jocuri pe consola, exista si gameri care prefera jocurile pe PC. Optiunile sunt numeroase pentru fiecare categorie, astfel ca orice gamer isi poate gasi relaxarea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *