În acestă dimineată la accesarea pagini de internet a motorului de căutare Google, varianta în limba română,multi dintre noi am avut surpriza sa gasim un mesaj neobișnuit,si anume :

By MCA-CRB
Algerian Hacker

S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec – To Be Continued ….

Drept urmare pe internet au apărut diverse dezbateri pe acestă temă,mai majoritatea rezultând ca google.ro a fost spart.Problema a fost însă elucidată de reprezentanţii Google România care au explicat pentru pentru mai multe publicații că indisponibilitatea motorului de căutare www.google.ro nu este cauzată de atacul unui hacker.”Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează www.google.ro şi câteva alte adrese de web au fost redirecţionate către un alt site web. Suntem în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România„, au precizat oficiali Google.

Mai exact, în momentul interogării adresei www.google.ro, internauţii au fost direcţionaţi către pagina de eroare „Algerian hacker”.

Site-ul nu a fost atacat. A fost doar o schimbare de DNS (Domain Name System), adică utilizatorii au fost direcţionaţi către un alt site. A fost eroare de DNS„, a precizat anterior un oficial Google.

De admin

4 comentarii la „GOOGLE.RO nu a fost spart”
  1. Ma bucur ca nu vad din nou si din nou un articol in care tot entuziasmul cade pe google a fost spart,google a fost hackerit bla bla …

    Din fericire google nu pica asa usor :),dupa cum si-au imaginat alti … ,de fapt acesta problema nici nu a avut de-a face cu serverele google.Pe scurt asa zisi hackeri au profitat de o bresa in securitatea RoTL (Romanian Top Level Domain) reusind sa intre in baza lor de date de unde am modificat adresa DNS a domeniului.

    In concluzie mai avem de asteptat pana se gaseste unu care sa pice google 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *