computer lent
Calculatoare Diverse Utile

Fa-ti computerul sa mearga ca nou

Nu oricine isi permite sa isi cumpere un computer nou imediat ce anteriorul se invecheste pur si simplu. Bugetul este tot timpul o problema sensibila, insa indiferent de situatie se poate gasi o solutie pentru ca acel computer pe care il ai, fie el vechi sau depasit, sa functioneze optim.

Cum ai putea face sa functioneze mai rapid computerul pe care il ai? Multi iti vor spune ca functionarea lenta a calculatorului personal se datoreaza spatiului de stocare, faptului ca acesta este aglomerat cu multe documente, fotografii si asa mai departe. In afara de acele cazuri extreme insa, functionarea computerului nu este incetinita daca spatiul de stocare – hard disk-ul – este aproape plin. Din timp in timp totusi este recomandata o defragmentare si dezinstalarea programelor si aplicatiilor care nu mai sunt folosite.

Un obicei prost pe care majoritatea ni l-am format este salvarea tuturor documentelor pe desktop. Chiar daca este o solutie mai usoara, se aglomereaza in acest fel spatiul de stocare pe care il utilizeaza sistemul de operare. Neavand acel spatiu liber suficient, clar va functiona mai lent, astfel salvarea tuturor documentelor pe desktop trebuie evitata.

Chiar de la pornirea calculatorului, exista programe care desi nu par a fi active, ruleaza totusi pe fundal. Aceste programe trebuie gestionate in asa fel incat cele utile sa fie mentinute active, iar cele care nu sunt neaparat necesare sa fie dezactivate. Se va optimiza in acest fel puterea de procesare, nu vor mai exista acele programe care sa incetineasca totul, inclusiv pornirea sistemului de operare.

Un alt lucru pe care probabil nu il stiai – daca ai o conexiune la internet prin wireless, toate transferurile vor fi mai lente. Pot aparea probleme cand vine vorba de gaming, de navigare online si asa mai departe.

Este posibil sa existe si o infectie malware care sa incetineasca functionarea computerului. Trebuie astfel sa te asiguri ca ai instalat un antivirus, ca exista acele scuturi de protectie impotriva programelor de tip malware si spyware. Nu este neaparat sa cumperi un computer nou, urmand pasii enumerati anterior poti optimiza chiar si functionarea celui vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *