Evenimentele sunt actiuni care pot fi detectate de JavaScript.

Evenimente
Utilizand JavaScript se pot crea pagini web dinamice. Evenimentele sunt actiuni ce pot fi detectate de JavaScript. Fiecare element dintrt-o pagina web are evenimente ce pot apela functii JavaScript. Spre exemplu se poate folosi evenimentul onClick pentru indica o functie JavaScript ce va rula cand un utilizator va face click pe un buton. Evenimentele se definesc in tag-urile HTML.

ATENTIE! Evenimentele sunt folosite de obiceci in combinatie cu functii JavaScript, functii ce nu vor fi executate inainte de producerea evenimentului.

onload si onUnload
Evenimentele onload si onUnload sunt deeclansate atunci cand un utilizator intra sau paraseste o pagina web. Evenimentul onload este folosit de obicei pentru a determina tipul si versiunea browser-ului si incarcarea versiunii paginii corespunzatoare informatiilor despre browser.

Si onload si onUnload sunt adesea folosite in lucrul cu cookiuri ce trebuiesc setate cand un utilizator intra sau paraseste o pagina.

onFocus, onBlur si onChange
Evenimentele onFocus, onBlur si onChange sunt folosite in combinatii pentru a valida campurile unui formular.

Mai jos aveti unnexemplu de utilizare al evenimentului onChange. Functia verificaEmail() se va executa oricand se va schimba continutul campului:

<input id="email" size="50" type="text" />


onSubmit
Evenimentul onSubmit este utilizat pentru a valida toate campurile unui formular inainte de a-l trimite.

onMouseOver si onMouseOut
onMouseOver si onMouseOut sunt utilizate pentru a crea butoane animate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *