Bitdefender, liderul pietei locale de solutii antivirus, informeaza asupra unei tentative de frauda avsnd ca ?inta fanii jocului Counter Strike.

Ultima versiune a celui mai popular joc de actiune online, Counter Strike – Global Offensive, lansata saptamsna trecuta de Valve Corporation, a si atras atentia escrocilor.

În lipsa unei metode de evitare a protectiei comerciale cu cheie de înregistrare, atacatorii au încercat sa-i pacaleasca pe împatimitii jocului promitsndu-le 500 de astfel de numere de înregistrare gratuite, disponibile pe un website fals – o clona a Gamekeyz – site folosit cu încredere de foarte multi împatimiti ai jocurilor online.

Pentru a primi seria de înregistrare promisa jucatorii sunt directionati catre o pagina de sondaj sau catre site-uri care vsnd aplicatii si servicii cu suprataxa pentru mobile, dupa care li se cere sa dezvaluie o serie de informatii personale. Jucatorul nu va primi însa nicio cheie de acces dupa introducerea informatiilor solicitate.

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresa, numar de telefon, email si furnizorul de servicii de telefonie, informatii sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru înscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar si în alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing. Escrocii localizeaza geografic IP-ul pentru a personaliza mesajele trimise si pentru a le face mai credibile, întrucst abordeaza consumatorii în limba lor materna.

Clonarea paginilor oficiale si utilizarea lor pentru a prezenta o oferta tentanta fanilor este o tehnica veche si aparent de succes din moment ce specialistii Bitdefender remarca folosirea sa în mod repetat în preajma datei de lansare pentru foarte multe jocuri, filme sau alte produse si servicii mult asteptate în piata.

În jurul acestor date fanii sunt mai usor de convins sa dezvaluie informatii personale decst în mod obisnuit.

Sursa: dexblog.ro

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *