Economii aduse de instalarea unei centrale termice

Economii aduse de instalarea unei centrale termice
5 (100%) 1 vote[s]

Cea mai mare parte a oamenilor au inceput deja sa dea drumul la caldura in apartamente sau case. Anotimpul rece a inceput sa isi spuna cuvantul si de asemenea costurile facturilor. Facturile sunt mult mai mari in sezonul rece, iar acest lucru se datoreaza faptului ca incalzirea este mai scumpa.

Deoarece in ultimii ani subventiile au fost eliminate, iar facturile sunt tot mai mari, din ce in ce mai multi romani aleg sa instaleze un sistem propriu de incazire in defavoare serviciilor de la CET. In conditiile unor economii de pana la 25%, oamenii opteaza pentru centralele termice de apartament, acestea fiind mult mai practice, dar si mai ieftine.

Studiile demostreaza ca aproximativ 65% dintre romani au renuntat la sistemul centralizat in favoarea achizitiilor de centrale termine, astfel fiind reduse costurile lunare, dar si sporirea confortului.

Potrivit studiilor, se pare ca romanii pot economisi in medie peste 20% din valoarea facturilor lunare, doar prin intermediul instalarii unei centrale termice de apartament pe gaz. Daca in cazul CET-urilor pretul facturat populatiei pentru o Gcal este de 227 de lei, in cazul instalarii unei centrale termice pe gaz, o Gcal are costul de aproximativ 175 de lei.

Sfaturi pentru alegerea eficienta a centralei termice

Atunci cand vine vorba despre alegerea unei centrale termice studiile nationale spun ca in 41% dintre cazuri principalii factori conform carora se alege o centrala termica este eficienta, randamentul si pretul centralei. Pentru 21% dintre oameni sunt importante marca centralei si perioada de garantie a acesteia. In ciuda acestor cifre, specialistii sustin ca romanii ar trebui sa tina cont in primul rand de caracteristicile tehnice ale produsului. Astfel, momentul deciziei alegerii unei centrale termice trebuie sa fie foarte atent analizat.

Specialistii afirma faptul ca inaintea achizitionarii unei centrale termice trebuie sa se faca o analiza atenta a necesare de incalzire a locuintei, tinand cont si de gradul de izolare, volumul spatiului si suprafata locuintei. De asemenea, trebuie sa tinem cont si de numarul de bai si de numarul de consumatori de apa calda menajera.

Astfel, unii pot opta pentru vas de expansiune centrala termica vaillant pentru incalzirea unui volum mai mic sau mai mare de apa. De asemenea, randamentul si eficienta trebuie sa fie unele dintre cele mai importante criterii de cumparare a produsului, deoarece, cu cat acestea sunt mai ridicate, cu atat costurile vor fi mai mici.

Tot pentru a economisi la facturi, o mare parte a romanilor opteaza pentru centralele termice in condensare deoarece aceasta tehnologie aduce un randament mai ridicat si asigura o reducere a consumului de gaz.

Si siguranta in exploatare trebuie sa fie un criteriu important de luat in calcul in momentul achizitionarii unei centrale termice. Astfel, o siguranta sporita reprezinta evacuarea corespunzatoare a gazelor arse sau protectia la inghet. In aceasta directie este important sa nu se opteze pentru produse care nu sunt foarte atent studiate deoarece acestea pot cauza probleme pe termen lung.

Perioada de garantie trebuie sa fie un alt criteriu criteriu de alegere al procesului de achizitie. O centrala termica are in medie o durata de viata de circa 10 ani, insa este foarte important service-ul in garantie si cel post-garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *