Site-ul asta m-a scapat in ultima perioada de multe neplaceri cauzate de punerea diacriticelor la referatele pe care le-am avut de facut. Cred ca fara el as fi stat o zi intreaga sa inlocuiesc la a, i, t, s cu  ?, â, î, ?, ?.

Este foarte simplu, dati copy-paste la textul pe care il aveti de convertit in pagina aceasta apoi apasati butonul de conversie. O sa va apara un text intermediar in care convertorul a pus diacritice cuvintelor care trebuiau neaparat sa aiba, iar la cuvintele care pot sa aiba sau nu diacritice va lasa pe voi sa alegeti care este forma corecta – cea cu diacritice sau fara.

Dupa ce corectati textul alegand acele forme, apasati butonul de text final, si decat il copiati la loc in document. Foarte usor.

Trebuie sa stiti ca ar trebui sa faceti convertirea textului fara diacritice inainte sa va apucati sa il boldati, buletati, colorati sau orice altceva fiindca odata introdus in convertor veti pierde aceste personalizari ale textului, ramanand text simplu.

De asemenea luati textul de convertit pe parti, nu tot documentul deodata ca o sa va saturati de convertit la el, si fiti atenti ca nu suporta caractere speciale de genul ? ori anumite cratime ori primele ghilimele din word. O sa va apara in locul acestora un a si doua semne pe care va trebui sa le corectati dupa ce ati lipit textul convertit cu diacritice inapoi in document.

De admin

Un comentariu la „Diacritice – convertor online”
  1. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing
    some research on that. And he just bought me lunch because I found
    it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks
    for lunch!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *