virusi

Virusii, worms si trojans sunt forme de infectare ale calculatoarelor foarte intalnite in ziua de azi.

Ce sunt virusii ?

Virusii sunt executabile care sunt lansabile de catre oameni prin apasarea unor butoane pe internet sau prin lansarea unor link-uri. Prin urmare daca descarcam diferite lucruri de pe internet si le lansam in executie, riscam sa fim infectati cu virusi.

Ce sunt worms?

Worms sunt acele tipuri de infectie transmisibile de la un calculator la altul. Worms se bazeaza pe capacitatea lor de replicare pentru a infecta cat mai multe calculatoare. Din acest motiv, worms se pot transmite de la o pagina a unui site de socializare intregii liste de prieteni de pe acea pagina. Worms sunt foarte periculoase si foarte greu de oprit.

Ce sunt trojan horses ?

Trojan horses sunt acele tipuri de infectii care se ascund in spatele unor programe utile. Utilizatorul va descarca programele utile pe calculatorul lui pentru a le folosi in scopuri bune si va fi luat prin surprindere de aparitia unui trojan. Trojans nu au proprietatea de a se replica la fel ca worms.  Acest tip de virus se rezuma doar la desktop-ul persoanei care este contaminata, schimbandu-i icon-urile si actiunile asupra lor. Pot fi inofensivi uneori, insa tot atat de bine pot fi si foarte periculosi daca sterg din fisierele utilizatorului infestat.

Virusii, worms si trojans sunt tipuri foarte dificile de virusi care au aparut cu scopul de a distruge sisteme informatice intregi. Nu putem zice ca un anumit tip de infestare este mai periculos decat alta. Prin urmare trebuie sa incercam sa ne protejam calculatoarele de astfel de atacuri cibernetice folosind un antivirus bun. Pentru a evita o posibila infestare, acest antivirus trebuie cumparat de la o firma de specialitate si nu luat de pe internet.  Pe internet exista riscul foarte mare de a descarca un antivirus care, in loc sa ne protejeze, sa ne atace informatiile de pe calculator.

 

 

 

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *