wordpress

wordpress

WordPress-ul este un program care ne permite sa publicam articole pe anumite blog-uri. Putem utiliza WordPress-ul simplu, fara a construi lucruri suplimentare pe acesta. De asemenea putem programa pe WordPress ca pe oricare alt limbaj de programare.

WordPress-ul poate fi securizat prin metode asemanatoare metodelor de securizare din PHP.  Spre exemplu, atunci cand programam in WordPress,  trebuie sa tinem cont de faptul ca orice operatie POST, REQUEST sau GET poate primi informatii care sa contina infectii cu virusi.De asemenea, orice salvare de genul COOKIE, SESSION sau altele poate fi atacata de catre heckeri.

Trebuie sa avem mare grija si la inserarea unor date in baza de date. Atunci cand realizam o inserare in baza de date trebuie sa curatam toate datele inainte de a le insera. Acest lucru se datoreaza faptului ca daca niste date cu virusi ajung in baza de date, acest lucru ne poate deteriora baza de date. Odata ajunse pe server anumite date pot afecta intregul server. Se pot obtine parole, date confidentiale si multe alte lucruri, ceea ce ar reprezenta un dezastru pentru intreg sistemul.Trebuie filtrate toate documentele pe care dorim sa le adaugam in WordPress. Inclusiv imaginile pot reprezenta o sursa a unor atacuri cibernetice.

WordPress-ul este un instrument foarte puternic in redactarea blogurilor. Este un instrument adaptabil, care poate fi programat sa genereze pagini cu teme diferite, cu proprietati diferite. Spre exemplu, putem programa WordPress-ul sa creeze anumite tipuri de meniuri, catergorii, cuvinte cheie si altele. WordPress-ul poate fi folosit si la design-ul de teme.

Toate aceste activitati trebuie realizate cu precautie fata de atacurile posibililor heckeri. Este recomandabil sa adaptam codul altor programatori atunci cand dorim sa realizam cod nou in WordPress si este foarte important sa stim ca respectivul cod este sigur inainte de a-l utiliza.

WordPress-ul este principalul program utilizat in crearea de bloguri pe internet si este foarte important sa fie securizat in mod adecvat atunci cand ne dorim sa cream module noi in WordPress.

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *