computere

V-ati gandit vreodata la asta? Poate va fi ca in filmele science-fiction, in care inteligenta computerelor o depaseste pe cea a oamenilor. Unii cred ca este posibil ca acestea sa inlocuiasca in toate procesele oamenii, prin surclasarea capacitatii intelectuale. Unii cercetatori propun ca inteligenta sa fie inoculata in computerele viitorului, pentru a se putea dezvolta.

Privind in urma la istoria computerelor, realizam cat demult au evoluat. De la calculatoare electronice simple au ajuns in momentul de fata la dispozitive mobile cu functii nenumarate. Marii matematicieni si logicieni ai vremurilor trecute si-au adus contributia la aceasta evolutie. Tehnologia computerelor moderne a inlocuit chiar oamenii la anumite sarcini, eliminand in acelasi timp posibilitatea de comitere a erorilor. Computerele pot realiza operatiuni de mare precizie si la viteze foarte mari.

Ce rezerva viitorul pentru tehnologia computerelor? Generatiile viitoare si chiar cele prezente interactioneaza deja cu roboti. Robotii ar putea inlocui chiar muncitorii din diverse domenii, executand procese laborioase, repetitive sau chiar prea periculoase pentru oameni. Cercetatorii in domeniul computerelor imagineaza deja o dezvoltare a unei inteligente artificiale in domeniul computerelor. Robotica si inteligenta artificiala ar putea face posibila indeplinirea sarcinilor de pe langa casa sau chiar a celor de la munca, fara interventie umana. Masinariile inteligente ar putea ajuta astfel omul.

Nanotehnologia este foarte populara in ziua de astazi, multiple domenii beneficiind de avantajele sale. Cercetatorii considera aceasta tehnologie una foarte promitatoare, fuzionand cu tehnologia computerelor pentru un progres general in variate domenii.

Cu siguranta computerele viitorului vor fi mai rapide, vor avea dimensiuni mai reduse si vor indeplini mult mai multe functii. Datorita dimensiunilor reduse, vor putea fi integrate chiar si in dispozitive mici, pentru crestrea utilitatii lor. Tinant cont de aplicabilitatea pe care o are tehnologia computerelor in varii domenii si de modul cum a evoluat pana in prezent, viitorul nu pare nici el mai putin stralucitor.

De admin

Un comentariu la „Cum vor fi computerele in viitor?”
  1. ,, …computerele viitorului vor fi mai rapide, vor avea dimensiuni mai reduse si vor indeplini mult mai multe functii. ”

    Bravo! Asta da articol. Ai facut lumina in beci! Fiu-meu de 8 ani tot asa mi-a zis ca vor fi computerele in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *