Gamingul a luat lumea cu asalt si continua sa reprezinte o atractie. Pentru unii devine chiar o obsesie. Ca si orice alt lucru, gamingul trebuie tratat cu moderatie, iar urmand recomandarile prezentate in continuare vei reusi sa tii totul in echilibru si sa fii un gamer sanatos.
Stabileste-ti prioritatile. Gamingul devine nesanatos atunci cand iti intrerupe sau anuleaza alte activitati din viata de zi cu zi. Nu are importanta cat de pasionat si atras esti de gaming – poti controla aceasta pasiune fara sa ajungi la dependenta, atata timp cat reusesti sa iti stabilesti clar prioritatile. Anumite lucruri precum familia si prietenii, jobul sau sanatatea nu trebuie sa fie afectate de gaming.
Ai grija de corpul tau. Poti ramane un gamer sanatos atat timp cat nu permiti hobby-ului sa iti ocupe absolut tot programul. Sesiunile de gaming ce ajung sa aibe loc la ore tarzii in noapte sau care prind chiar urmatoarea zi sunt acceptabile doar daca sunt rare. Daca devin insa un obicei zilnic, iti pot afecta serios sanatatea.
Fii un gamer activ. Aceasta tehnica este foarte importanta. A sta toata ziua in fata consolei sau PC-ului jucand jocul preferat te poate duce la un stil de viata sedentar. Pe de o parte prin gaming iti stimulezi si creierul, dar nu trebuie sa ignori nici fizicul sau miscarea. Ia pauze la intervale regulate si foloseste-le pentru plimbari sau exercitii fizice.
Stai in picioare. In majoritatea cazurilor gamingul impune pozitia asezat, fie ca e vorba de jocuri pe PC sau pe consola. Incearca insa si jocuri active, care iti permit sa stai in picioare in timp ce joci. Iti vei mentine astfel tonusul si vei avea parte si de putina miscare.
Nu uita sa te hidratezi. De cele mai multe ori un gamer uita sa manance sau sa bea apa, fiind prea antrenat de joc. Nu trebuie ignorata insa alimentatia si un consum de lichide adecvat. Programeaza-ti astfel sa bei apa din timp in timp, pentru ca organismul sa nu ajunga sa sufere de dezhidratare.