baterie

Nu e nici un secret pentru nimeni ca smatphone-urile sunt mari consumatoare de energie. Display-urile LCD si AMOLED epuizeaza destul de rapid bateria smartphone-ului, insa exista cateva lucruri ce pot fi facute pentru a-i prelungi durata de viata.

In momentul de fata bateriile pentru smartphone-uri se bazeaza pe tehnologia Litiu-Ion sau Litiu-Polimer, ceea ce inseamna ca nu mai trebuiesc descarcate si incarcate complet pentru o buna utilizare. Majoritatea acestor baterii sufera de voltaj insuficient, astfel este chiar recomandat sa fie reincarcate din cand in cand, chiar daca nu complet. In continuare cateva sfaturi pentru a le prelungi durata de utilizare.

1. Folositi un background inchis la culoare. Daca telefonul are un display AMOLED (precum majoritatea modelelor Samsung), cel mai indicat este sa se foloseasca imagini de fundal avand culori inchise, deoarece acest tip de ecran lumineaza doar pixelii colorati. Acest lucru este valabil si pentru aplicatii sau teme, cu cat mai multe culori si tonuri inchise, cu atat mai putina baterie va fi consumata.

2. Anuleaza luminozitatea automata. Poate ca pare un lucru bun, insa modul auto ofera uneori mai multa luminozitate ecranului decat este necesar. Recomandarea este setarea manuala a unui nivel de luminozitate acceptabil.

3. Fara vibratii! A se folosi doar in cazul in care nevoia o impune, daca va aflati intr-o intalnire, daca soneria se aude prea incet sau alte astfel de cazuri. Vibratiile consuma foarte mult din baterie.

4. Folositi doar acumulatori si baterii originale. Copiile si replicile, desi se potrivesc si sunt mai ieftine, adesea au o durata de viata mult mai scazuta fata de cele originale.

5. Dezactivati notificarile pe timpul noptii. Oricum nu va treziti in toiul noptii pentru a le verifica, le puteti vedea dimineata, astfel e inutil sa consume baterie in perioada in care va odihniti. Si smartphone-ul are nevoie totusi de odihna.

6. Nu trebuie sa fii conectat non-stop. Facilitatile Wi-Fi, GPS, 3G, 4G, Bluetooth si tot ceea ce tine de conectivitate trebuie utilizate doar cand este nevoie, nu tot timpul, intrucat – in special conexiunile de date si GPS-ul consuma foarte mult din bateria smartphone-urilor.

Urmand aceste sfaturi vei reusi sa economisesti bateria smartphone-ului si nu va mai trebui sa tii tot timpul la indemana incarcatorul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *