GSM Tutoriale IT

Cum poti afla daca un smartphone este original sau fake?

Internetul cred că este plin de astfel de răspunsuri cum să-ţi dai seama dacă telefonul pe care vrei să-l cumperi de la x este original, fiecare încearcă să-şi împărtăşească metodele.

Eu vă voi prezenta astăzi o metodă foarte simplă ca să-ţi dai seama dacă telefonul tău este original . Tot ce trebuie să faci e să descarci pe telefonul tău aplicaţia AnTuTu Benchmark , care este gratuită pe Google Play .

Ce face această aplicaţie şi cum ne putem da seama dacă telefonul nostru este original sau fake .

Pentru a beneficia de  răspunsul aplicaţiei  trebuie să o instalezi  pe telefon . Atâta timp cât vânzătorul este de acord  , înseamnă că nu are nimic de ascuns  .

Această aplicaţie forţează telefonul la capacitate maximă pentru a evalua fiecare parte a telefonului pentru a rezulta un scor la sfârşit .Procesul aplicaţiei se bazează şi pe memoria si aplicaţiile pe care le are acesta , însă trebuie să reţinem că va da un scor aproximativ la fel ca al altuia .

Site-ul AnTuTu are o listă cu toate terminalele Android pe care o puteţi vedea aici.

Dacă telefonul pe care doriţi să-l cumpăraţi, dăm exemplu un Samsung Galaxy S4, cu scorul oficial: 26147 nu va rezulta un scor aproximativ la fel între 23000 si 27000 puteţi să vă luaţi gândul de la el a mai fi original.

Ideea este că nu doar acestă aplicaţie iţi spune că telefonul este original, pe lângă asta trebuiesc verificate şi următoarele: bluetooth, camera principala, camera secunda, semnal 3g/4g, sunet, dacă filmează, dacă se aude bine, daca este auzit, daca sună, etc., Aplicaţia îţi confirmă că partea soft  este originală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *