Configurare WP Super Cache

Configurare WP Super Cache
5 (100%) 2 vote[s]

Platforma WordPess este construită în PHP si MySQL, iar în funcție de complexitatea site-ului aceste scripturi au nevoie de un timp mai mare pentru a se încarca în comparație cu o pagină statică HTML.Prin urmare, o încărcare precară a site-ului determină o scădere a potențialului atât din punctul de vedere al motoarelor de căutare dar și a utilizatorilor.Pentru a elimina acestă problemă putem folosi pluginul  WP Super Cache.

Cum functionează WP Super Cache ?

Acest plugin generează fișiere HTML care sunt deservite direct de server, fără prelucrarea scripturilor PHP care ar îngreuna încărcarea site-ului.. Prin folosirea acestui plugin vă va accelera site-ului dvs. bazat pe această platformă , în mod semnificativ.

Configurare WP Super Cache !

  • Pasul 1 – Setari generale.

Urmăm următoarea legătură Dashboard – Settings – WP Super Cache.Accesăm tab-ul EASY unde ne asigurăm că căsuța “Caching on” este bifată.După accesăm tab-ul Advanced unde facem următoarele modificări :

– La câmpul Caching bifăm căsuța “Cache hits to this website for quick access.”
Sub această obțiune selectăm “Use mod_rewrite to serve cache files.“Acest lucru va necesita modulele mod_rewrite și mod mim instalate pe server.

-La câmpul Miscellaneous bifăm următoarele :
“Compress pages so they’re served more quickly to visitors.”
“304 Not Modified browser caching. “
“Don’t cache pages for known users.”
“Cache rebuild”

-La câmpul Advanced bifăm urmăroarele :
“Mobile device support.”
“Extra homepage checks.”

După ce am efectuat aceste modificări apăsăm Update Status.

 

  • Pasul 2 – Mod_Rewrite

În continuare derulăm mai jos în pagină și selectăm “Update Mod_Rewrite Rules” din chenarul cu galben.

 

 

  • Pasul 3 – Reincarcarea & verificarea site-ului.

Pluginul memorează în directorul cache o versiune statică a site-ului în format HTML pe care o afișează la accesarea utilizatorului.Pentru actualizarea acestei versiuni memorate în directorul cache este nevoie să facem următoarele setari.Intrăm în tab-ul Preload și în căsuța aferentă mesajului “Refresh preloaded cache files every” introducem 3600.După această bifăm Preload mode si Many emails.Făcând aceste setări pluginul generează odată la 60 minute ( de aici vine valoarea de 3600 de secunde,adică 60 min ) o nouă versiune a site-lui.Această valoare o puteți schimba dvs. în funcție de cât de des postați pe blog .

  • Pasul 4Refuzarea userilor agenti

 

După ce efectuăm toate aceste modificări în partea de sus apare masajul :

“Rewrite rules must be updated
The rewrite rules required by this plugin have changed or are missing.”

Pentru a scăpa de această eroare, navigăm în josul paginii și facem  click pe “Update Mod_rewrite Rules”. Ar trebui să vedem apoi “Mod Rewrite Rules Updated”. Activare cu succes cache mod_rewrite.În josul paginii vei găsi “Rejected User Agents”. Ștergem tot ce găsim acolo după care facem click pe  “Save UA strings”.

Verificare functionalitatii  plugin-ului WP Super Cache

Pentru a vedea dacă am instalat corect pluginul și acesta funcționează corect ștergem cache-ul și cookie-urile browserului apoi intrăm pe blog și  vizualizăm sursa html a acestuia ( click dreapta pe blog și dăm click pe Vezi sursa paginii ) .Cautăm la sfarșitul codului sursă mesajul următor :


Succes !

5 thoughts on “Configurare WP Super Cache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *