Platforma WordPess este construită în PHP si MySQL, iar în funcție de complexitatea site-ului aceste scripturi au nevoie de un timp mai mare pentru a se încarca în comparație cu o pagină statică HTML.Prin urmare, o încărcare precară a site-ului determină o scădere a potențialului atât din punctul de vedere al motoarelor de căutare dar și a utilizatorilor.Pentru a elimina acestă problemă putem folosi pluginul  WP Super Cache.

Cum functionează WP Super Cache ?

Acest plugin generează fișiere HTML care sunt deservite direct de server, fără prelucrarea scripturilor PHP care ar îngreuna încărcarea site-ului.. Prin folosirea acestui plugin vă va accelera site-ului dvs. bazat pe această platformă , în mod semnificativ.

Configurare WP Super Cache !

  • Pasul 1 – Setari generale.

Urmăm următoarea legătură Dashboard – Settings – WP Super Cache.Accesăm tab-ul EASY unde ne asigurăm că căsuța „Caching on” este bifată.După accesăm tab-ul Advanced unde facem următoarele modificări :

– La câmpul Caching bifăm căsuța „Cache hits to this website for quick access.”
Sub această obțiune selectăm „Use mod_rewrite to serve cache files.„Acest lucru va necesita modulele mod_rewrite și mod mim instalate pe server.

-La câmpul Miscellaneous bifăm următoarele :
„Compress pages so they’re served more quickly to visitors.”
„304 Not Modified browser caching. „
„Don’t cache pages for known users.”
„Cache rebuild”

-La câmpul Advanced bifăm urmăroarele :
„Mobile device support.”
„Extra homepage checks.”

După ce am efectuat aceste modificări apăsăm Update Status.

 

  • Pasul 2 – Mod_Rewrite

În continuare derulăm mai jos în pagină și selectăm „Update Mod_Rewrite Rules” din chenarul cu galben.

 

 

  • Pasul 3 – Reincarcarea & verificarea site-ului.

Pluginul memorează în directorul cache o versiune statică a site-ului în format HTML pe care o afișează la accesarea utilizatorului.Pentru actualizarea acestei versiuni memorate în directorul cache este nevoie să facem următoarele setari.Intrăm în tab-ul Preload și în căsuța aferentă mesajului „Refresh preloaded cache files every” introducem 3600.După această bifăm Preload mode si Many emails.Făcând aceste setări pluginul generează odată la 60 minute ( de aici vine valoarea de 3600 de secunde,adică 60 min ) o nouă versiune a site-lui.Această valoare o puteți schimba dvs. în funcție de cât de des postați pe blog .

  • Pasul 4Refuzarea userilor agenti

 

După ce efectuăm toate aceste modificări în partea de sus apare masajul :

“Rewrite rules must be updated
The rewrite rules required by this plugin have changed or are missing.”

Pentru a scăpa de această eroare, navigăm în josul paginii și facem  click pe “Update Mod_rewrite Rules”. Ar trebui să vedem apoi “Mod Rewrite Rules Updated”. Activare cu succes cache mod_rewrite.În josul paginii vei găsi “Rejected User Agents”. Ștergem tot ce găsim acolo după care facem click pe  “Save UA strings”.

Verificare functionalitatii  plugin-ului WP Super Cache

Pentru a vedea dacă am instalat corect pluginul și acesta funcționează corect ștergem cache-ul și cookie-urile browserului apoi intrăm pe blog și  vizualizăm sursa html a acestuia ( click dreapta pe blog și dăm click pe Vezi sursa paginii ) .Cautăm la sfarșitul codului sursă mesajul următor :


Succes !

De admin

5 comentarii la „Configurare WP Super Cache”
  1. Cu acest plugin mi-am pierdut o munca de 7 luni de zile , sa implementat in baza de date ceva ciudatenii si am pierdut tot am luato de la 0 curand… nu recomand acest plugin doar profesionistiilor in phpBB si WP !

  2. Inainte sa faci o instalare sau o actualizare este recomandat sa faci backup total sau cel putin la bazei de date.Intradevar WP Super Cache este un plugin mai greu de instalat si configurat.Nu inteleg ce ai implementat tu in baza de date.

  3. Vechiul WP Cache implementa in baza de date niste div-uri pentru a memora imaginiile sa se incarce mai rapid iar acolo am dat bullshit 😛 , iar problema a fost ca eram prea stapan pe mine si nu am facut backUP ( prostia mea ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *