Pentru realizarea acestei tutorial am instalat pe calculator Linux Mint,distribuție Linux pentru calculatoare personale bazată pe Ubuntu.

Din meniul principal al interfeţei selectăm Applications/Settings,apoi de la Network and Connectivity selectăm Network Settings.

Configurarea internetului pentru LINUXConfigurarea internetului pentru LINUX

De aici puteam face setarile in functie de conexiunea noastra la internet,avand printre obtiuni si realizarea conexiuni internetului prin proxy.(Vezi imagine)

 

Acestă este configurația necesară pentru conectarea unui calculator la o rețea de internet.De asemenea,sistemul de operare permite conectarea la internet si prin wireless,VPN sau DSL.

La modul general configurarea internetului pentru sistemul de operare se face din placa de rețea. Placa de rețea în sistemul pentru care facem modificările are denumirea eth0 si pentru configurarea ei cunosc doua metode.Pentru prima metoda vom scrie comanda :

sudo ifconfig eth0  netmask  up
sudo route add default gw

dupa care folosind un editor de text deschidem fisierul /etc/resolv.conf si adaugam liniile urmatoare :

nameserver 
nameserver 

Pentru o memorare sigura a setarilor făcute dupa restartarea calculatorului este recomandat sa folosim metoda a doua pentru care facem urmatoarele setari:editam fisierul /etc/network/interfaces care dupa editare trebuie sa arate asa :

auto lo
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 
netmask 
gateway 

Apoi editam fișierul /etc/resolv.conf exact ca la metoda I. În final executăm comanda :

sudo /etc/init.d/networking restart

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *