lucruri-rapide

Pana la mijlocul secolului, cel mai rapid lucru din lume, inafara de lumina, a fost sunetul. Calatorind cu 343 metri pe secunda- sau 552 km/h- sunetul este cel mai rapid lucru, dupa lumina, fiind mai rapid decat ambarcatiunile devastatoare de razboi. Apoi, in 1947, Capital Air Force a spart bariera sunetului cu aeronava Bell X-1. A fost un lucru atat de important la acea vreme incat el, impreuna cu echipa sa, au primit onoruri la Casa Alba. In anul urmator, in 1948, s-a inventat un vehicul de teren care a reusit sa prinda o viteza supersonica, ajungand la 1000 km/h. Pe scurt, oamenii iubesc viteza, iubesc extremele. Incercam sa spunem naturii ca putem oricand sa o inlocuim.

Top 5 cele mai rapide lucruri din lume

Cea mai rapida masina este considerata a fi Hennessey Venom GT, care a ajuns la 434 km/h in anul 2014. Prin acest lucru, masina a reusit sa sparga recordul impus de Bugatti Veyron Supersport, iar acum este cea mai rapida masina din lume. Cu toate acestea, masina nu se afla si in Guiness Book, deoarece trebuia sa indeplineasca si conditia 100 km/h in numai cateva secunde, lucru pe care nu l-a reusit. Astfel, in Guiness Book cea mai rapida masina ramane tot Bugatti.

Cel mai rapid om din lume. Usain Bolt este numit cel mai rapid om din lume- nascut in Jamaica, in 1986, avand varsta de 29 de ani. Este primul om care are sase medalii Olimpice de aur in ceea ce priveste alergatul, fiind si cel mai bine platit atlet din toate timpurile.

Cea mai rapida ambulanta- Lotus Evora, a fost premiata in Dubai’s World Trade Center. Acest vehicul de urgenta este unic, pretul sau fiind de 150.000 de dolari. La acest pret, masina are capacitatea de a ajunge la 290 km/h, iar atunci cand vorbim de situatii intre viata si moarte fiecare secunda in plus conteaza. Ambulanta este dotata cu o trusa de prim ajutor, o sirena, girofare si un noteebook care permite ca paramedicii sa trimita informatii despre pacient catre spital.

Cel mai rapid avion este SR-71 Blackbird. Cu toate ca are o varsta de aproape un secol, acesta ramane cel mai rapid avion din lume. Niciun alt avion nu a reusit sa-i doboare recordul, iar acest lucru se datoareaza numai motorului sau din dotare.

Cel mai rapid animal- Gheparzii sunt cele mai rapide animale din toate timpurile, ajung la o viteza de aproape 120 km/h. Asa-i, un ghepard are abilitatea de a prinde o viteza aproape cat limita legala pe o autostrada si poate prinde 100 km/h in numai 3 secunde, ceea ce inseamna ca este mai rapid decat majoritatea masinilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *