google

googleFixr.com, un site de estimare a costurilor din lume, a reusit sa puna la punct o harta a lumii care sa abordeze cele mai populare lucruri cautate pe Google in fiecare stat, folosindu-se de urmatoarea formula de autocomplete: “How much does * cost in [x country].” Astfel, rezultate cautarii s-au dovedit a fi destul de amuzante dar si informative, si au reusit sa ofere o privire asupra obsesiilor oamenilor fata de costurile unui anumit lucru dintr-o tara specifica.

Harta Google

Astfel, concluziile site-ului fixr.com dezvaluie ca „privind la unele dintre cele mai populare cautari ale Google din intreaga lume, reies la suprafata unele diferente culturale, dar si unele asemanari cheie intre state. De asemenea, acesta harta scoate la iveala lucrurile ciudate la care oamenii se gandesc atunci cand sunt singuri”. Astfel, s-a descoperit ca oamenii din Rusia sunt cei mai interesati de costul unui zbor cu MiG-ul; iranienii sunt dornici de a vinde sau de a cumpara rinichi, in timp ce sud coreenii sunt obsedati de aspectul lor fizic si de modificarea aspectelor neplacute cu ajutorul rinoplastiei.

China, cea mai mare piata a produselor marca Apple, este descrisa de cele mai multe cautari de telefoane iPhone, bineinteles. Recent, Apple a declarat ca a vandut mai multe smartphone-uri catre China decat catre Statele Unite.

Pretul unei prostituate reprezinta o cautare foarte mare pe Google in mai multe state din lume, cum ar fi in Brazilia, Ucraina, Bulgaria, Hong Kong, Columbia si Letonia. Mauritania cauta sclavi, populatia din Sierra Leone este innebunita dupa diamante iar cocaina reprezinta o cautare cheie in Honduras, Chile si Taiwan- acestea fiind unele din cele mai ciudate cerinte de pe Google. De ce japonezii isi doresc pepeni verzi si sunt obsedati de covoare ramane inca un mister petru specialisti.

Rezultatele nu sunt considerate a fi un raport stiintific, din moment ce automplet-ul de la Google se bazeaza pe istoria cautarilor utilizatorului, cautarea fiind influentata si de ora si locul de cautare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *