Se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei iar multi sar peste ea gresind foarte mult. Micul dejun te ajuta sa ai o stare cat mai buna si sa te mentii bine pe tot parcursul zilei.

Daca corpul tau este hranit de dimineata vei avea atat o stare fizica mai buna cat si una mentala. Un studiu arata ca 27% din persoanele care evita prima masa a zilei sunt mai predispusi la boli grave de inima.

Multe din persoane nu pot manaca imediat ce se trezesc deoarece au un metabolism diferit. Persoanele care nu mananca de dimineata au obiceiul sa se gandeasca foarte des la masa de pranz. Uneori chiar nu se pot concentra la locul de munca din aceasta cauza.

Pentru o viata mai sanatoasa o mica gustare nu strica. Daca sarim peste acesata masa importanta influentam aparitia alergiilor alimentare si a durerilor stomacale pe tot parcursul zilei.

Este dovedit si faptul ca micul dejun te scapa de obezitate. Daca nu luam masa de dimineata avem o senzatie mai mereu de foame asa ca in loc de 3 mese pe zi vom avea mai multe iar acest lucru va duce la cresterea greutatii.

Copii simt mai mult beneficiile micului dejun pentru ca ei se afla in perioada de crestere. O alimentatie proasta poate sa afecteze cresterea copilului precum si sanatatea acestuia.

Fiecare isi poate alege propriul mic dejun dupa cum considera el. Unii aleg la micul dejun lapte cu cereale, fructe, iaurturi. Altii prefera oua, mezeluri, sucuri naturale si lista poate continua.

Un mic dejun sanatos este de preferabil sa contina produse lactate si fructe. Pentru a avea energie pe tot parcursul zilei incercati sa nu evitati micul dejun. El te ajuta sa ai o memorie mai buna si sa inveti mai usor si mai repede. Daca nu ai timp sa mananci acasa ia-ti o mica gustarica la tine la servici.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *