Exista mai multe posibilitati sa facem un backup al bazei de date pentru platforma wordpress,iar eu in acest post am sa va arat tocmai acest lucru:Cum facem backup bazei de date la wordpress?

 

1.Intra in panoul de administrare wordpress (wp-admin).Aici din meniul de administrare alegem Tools,selecta Export iar apoi exportam fie o pagina,fie un post,fie tot continutul.Pentru a exporta tot continutul bifati All content (This will contain all of your posts, pages, comments, custom fields, terms, navigation menus and custom posts. ).Aceasta este una dintre cele mai simple metode pentru generarea unui backup direct din panoul de administrare wordpress.

 

2.Una dintre cele mai folosite metode de generare a unui backup este cea cu ajutorul unui plugin (wp-db-backup).Pluginul il puteti descarca de aici.Dupa instalarea lui putem configura pluginul in functie de cerintele fiecaruia,mergand din noi la Tools apoi aici ne apare Backup.Aceasta poate genera automat backup sau manual.

 

3.O a treia metoda este exportarea bazei de date direct din cpanel-ul site-ului.Cum putem face acest lucru?Intra in cpanel la site-ul nostru (de obicei www.siteultau.ro/cpanel).Aici intram in  phpMyAdmin,selectam baza de date a site-ului dorit din partea stanga a pagini.Apoi dam Export si bifam Custom – display all possible options pentru ne configura modul si continutul dorit pentru exportare.Dupa care apasam butonul Executa.

 

Acestea sunt principalele trei metode pentru generarea unui backup la wordpress.Le recomand pe toate trei,eu porsonal folosesc motoda expusa la punctul 2.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *