Jocurile video reprezinta pentru multi adolescenti o placere sau uneori un refugiu in calea anumitor probleme pe care le intampina. Desi sunt blamate si subestimate de unii, jocurile pe calculator au anumite avantaje care le dezvolta adolescentilor si nu numai anumite aptitidini. Pe langa faptul ca multe dintre ele sunt educative, acestea ofera posibilitatea adolescentului sa deprinda abilitati de utilizare PC si de asemenea, ajuta foarte mult la dezvoltarea unei culturi generale deoarece exista foarte multe jocuri care se axeaza pe stiinta, natura sau istorie. Astfel, jocurile dau posibilitatea invatarii rapide, ceea ce va ajuta multi adolescenti sa isi invete lectiile mult mai repede, iar acest lucru nu li se va mai parea un lucru plictisitor sau greu de realizat.

Competentele care pot fi desprinse din aceste jocuri ajuta la o coordonare mult mai buna si dezvolta o atentie mult mai rdicata ca urmare a concentrarii ce are loc in timpul jocului. Pe langa faptul ca jocurile sunt un mijloc de relaxare si de distractie pentru multi, in timpul liber, acestea ajuta la crearea unei srategii elaborate pe viitor chiar si la locul de munca, conferind si posibilitatea invatarii unei limbi straine. Copiii care  joaca diferite jocuri educative pe calculator vor avea posibilitatea sa invete multe lucruri noi. Acestia vor avea oportunitatea sa isi dezvolte abilitatile motorii si de asemenea vederea prin simplul fapt ca vor fi ajutati de dimensiunile mici, medii sau mari care ii vor ajuta pe cei pasionati de jocurile video sa observe anumite detalii, in acest fel, copii care practica jocurile pe calculator au posibilitatea sa ia decizii mult mai rapide in viata cu privire la anumite lucruri deoarece jocurile reprezinta un antrenament pentru creier.

Cu alte cuvinte, jocurile video sunt esentiale pentru reducerea stresului, insa acestea nu trebuie sa devina o dependenta si o rutina, ci trebuie accesate ca o forma de relaxare si de invatare a anumitor lucruri care de altfel sunt si benefice, atata timp cat cei care le joaca nu trec in cealalta extrema, a dependentei.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *