aspirina

aspirinaO cercetare condusa de catre profesorul Sir John Burn, de la Universitatea Newcastle, a urmarit indeaproape aproximativ 1000 de pacienti in 43 de centre medicale din 16 tari diferite, care sufera de sindromul Lynch, responsabil pentru afectarea genelor raspunzatoare pentru detectarea si repararea daunelor din interiorul ADN-ului.

Studiul, la care s-a muncit mai mult de un deceniu, a fost publicat in Journal of Clinical Oncology, a relevat faptul ca excesul de greutate in cazul oamenilor poate dubla riscul de a dezvolta cancer la pacientii care sufera de Sindromul Lynch.

Doua grupuri de pacienti care au luat 600 de mg de aspirina timp de doi ani de zile, dar si placebo, au dat dovata de ineficienta in ceea ce priveste tratamentul medical. Rezultatele celor 937 pacienti care au luat parte la studiu au fost analizate 10 ani mai tarziu.

Obezitatea si cancerul

„Acest lucru este important pentru pacientii care sufera de sindromul Lynch, insa afecteaza pe ceilalti dintre noi. O multime de oameni se lupta cu greutatea iar acest lucru sugereaza ca riscul de a dezvolta cancer poate fi anulat daca se urmeaza un tratament cu aspirina.” Oamenii de stiinta au descoperit ca 55 de pacienti care sufera de acest sindrom au dezvoltat, in cele din urma, cancer la colon- insa cei care erau supraponderali au avut sanse de numai 2,27% de a dezvolta acesta afectiune.

In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca fiecare unitate suplimentara la indicele de masa corporala, mai mare decat pragul sanatos, determina o crestere a riscului de cancer cu 7%. In scopul de a lupta cu riscul potential de a se ajunge la deces, in afara de consumul de aspirina, oamenii de stiinta au cerut pacientilor lor sa incerce sa piarda din greutate inainte de a incepe utilizarea constanta a aspirinei, din cauza ca acestia ar putea dezvolta ulcere gastrice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *