ardei

Mancarurile iuti si picante sunt extrem de cunoscute in intreaga lume pentru numeroasele beneficii in fata sanatatii pentru cei care le consuma, iar in prezent, noile cercetari sugereaza ca ardeiul iute ar putea fi secretul pentru combaterea cresterii in greutate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Adelaide din Australia au descoperit ca unii receptori din interiorul stomacului se activeaza si ne spun atunci cand suntem satui. Acesti receptori, numiti TRPV1 sunt cunoscuti si ca receptorii ardeilor iuti, din moment ce acestia raspund la capsaicina – un compus activ din fruct – da, ardeiul este un fruct. Capsaicina este acea substanta care ofera ardeiului iuteala, iar studiile anterioare au demonstrat ca aceasta contribuie la un aport alimentar mai redus.

Amanda Page, autoarea studiului, a declarat intr-un comunicat de presa ca „stomacul se intinde atunci cand este plin, ceea ce determina o activare a nervilor din stomac sa transmita organismului faptul ca ii ajunge mancarea. Am descoperit ca aceasta activare poate fi realizata si cu ajutorul receptorilor TRPV1, receptori intalniti la ardeiul iute. Chiar si studiile anterioare au demonstrat ca capsaicina – gasita in ardeii iuti, reduce dorinta de a manca la oameni. Iar ceea ce am descoperit este ca acesti receptori impiedica ca stomacul sa se mai intinda – rezultand o senzatie de satietate si un consum mai mic de alimente.”

Suplimente nutritive

Cu alte cuvinte, ardeiul iute contine o substanta chimica care ne spune sa ne oprim din mancat. Este demonstrat stiintific faptul ca substanta continuta de ardeiul iute, capsaicina determina o accelerare a metabolismului declansand in mod natural termogeneza, adica transformarea grasimilor in energie utila, cu efecte directe in pierderea in greutate.

Pentru a acumula cantitatea optima de capsaicina, ar trebui sa consumam zilnic cantitati mari de ardei iute, insa stomacul nostru ar avea probabil de suferit. Solutia vine sub forma suplimentelor nutritive pe baza de ardei iute, care nu cauzeaza reactii iritative.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *