braco-ventilatoare.ro

Atunci cand spunem ventilatoare industriale, denumirea ne duce cu gandul la solutii complexe de ventilatie, utilizate doar in sectorul industrial. Exista o parte de adevar in aceasta conceptie – industria necesita intr-adevar ventilatie corespunzatoare pentru o desfasurare optima a activitatii. Ventilatoarele de tip industrial sunt folosite insa si in alte sectoare.

Principalele categorii sunt reprezentate de ventilatoare axiale si de cele centrifugale. Ne vom opri astazi asupra ventilatoarelor axiale si asupra aplicatiilor din diverse domenii ce le utilizeaza.

Gama de ventilatoare axiale se imparte la randul sau in doua subcategorii. Astfel, in functie de sistemul de ventilatie prezent in cadrul fiecarei incinte, exista ventilatoare axiale de tubulatura si ventilatoare axiale de perete.

Primul dintre sisteme este utilizat cu preponderenta in comert, sectorul HoReCa, institutii publice, medii de afaceri si nu numai. Astfel, ventilatoarele axiale de tubulatura sunt mascate, alaturi de tubulatura in sine, pentru a creea necesarul de flux si debit de aer fara a putea fi vizibile. Gradul lor de eficienta este unul ridicat, oferind functionalitate sustinuta si garantata de producatori cu renume in domeniu.

Exista insa situatii in care ventilatia prin tubulatura nu este posibila: fie montarea tubulaturii nu este permisa de factorii de mediu corozivi, de conditiile de temperatura si umiditate, fie spatiul interzice acest lucru. Aplicatiile se refera aici la ventilatoare axiale eficiente utilizate in sectorul industriei, in hale de productie, ateliere de prelucrare, reparatii si asa mai departe.

Ventilatoarele axiale de perete se folosesc in conditiile in care ventilatia prin alte mijloace nu este posibila. Inexistenta unui sistem de tubulatura ori imposibilitatea montarii sale face ca montarea direct in pereti sau ferestre a ventilatoarelor axiale sa fie o solutie potrivita. Astfel, putem vedea ventilatoare axiale de perete daca trecem pe langa o hala industriala, un centru comercial si in unele cazuri chiar la ateliere de reparatii, institutii publice sau private. Scopul este intotdeauna acelasi: climatizarea eficienta, asigurarea unei temperaturi dorite si evacuarea aerului viciat ori transportul de gaze intre incinte diferite. Din varietatea de scopuri de utilizare rezulta si varietatea tipurilor de ventilatoare axiale de perete. De fiecare data sunt realizate din materiale rezistente, care sa garanteze durabilitate si functionalitate pe termen lung.

In cazul ventilatoarelor axiale de perete trebuie avuti in vedere cativa factori ce determina o alegere potrivita. Astfel este necesara o inaltime de montare care sa nu afecteze procesele de munca, un interval orar prestabilit in care acestea sa functioneze pentru eficientizarea consumului, dar si necesarul de ventilatie in functie de dimensiunile spatiului vizat. Desi aplicatiile vizeaza in principiu acelasi scop, tipurile de solutii ce tin de ventilatoare axiale de perete implica atentie la toate detaliile anterior mentionate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *