1.Sa nu pui o imagine in partea dreapta a articolului.
Omul mereu se va uita mai intai in stanga si nu in dreapta.
Asta din cauza ca omul citeste de la stanga la dreapta si este obisnuit sa se uite asa.
Daca vrei sa captezi atentia vizitatorilor tai… pune imaginea in stanga si nu in dreapta.

2.Sa nu scrii cate un cuvant pe rand, de-a lungul mai multor randuri
Mie unul, nu imi place sa citesc cate un cuvant pe rand, de-a lungul a 5, 10, 20 de randuri.
Ma enerveaza chestia asta. Ce ai frate de scrii cate un cuvant pe rand? Sunt sigur ca vizitatorii tai sunt la fel de enervati ca si mine.
De ce am spus acest punct? Pentru ca sunt multe teme wordpress care ofera sub header si meniu , un preview la mai multe articole si sub imaginea articolului o descriere/parte din articol. Aceasta parte din articol este scrisa in felul urmator… cate un cuvant pe rand.

3.Daca vrei profit dintr-un blog, nu pune titluri scurte indiferent ce subiect ai abordat. Faci o prezentare la un joc, nu pune titlul Prezentare NumeJoc, ci pune altceva… ceva de maxim 10 cuvinte, insa mai mult de 5 cuvinte, de exemplu Cel mai popular joc: Counter Strike. Ia-ti o lista de adjective si la fiecare joc/ produs/ subiect abordat pune la superlativ un adjectiv… asta daca nu ai alta idee de titlul serios. Titlurile lungi aduc trafic mai mare… Chiar daca faci spoiler in titlu e ok… pentru ca ma gandesc ca articolul tau detine inima subiectului si spoilerul din titlu nu face decat sa atraga lume… iar in articol tu ai mult mai multe chestii interesante.

4. Daca tema blogului sau tu ca designer ai reusit sa faci astfel incat la fiecare articol sa se poata pune o imagine featured( adica o imagine mica sugestiva despre subiect), atunci pune imaginea! Nu lasa articolul fara imaginea respectiva, vizitatorii daca vor fi incantati de imagine, atunci vor intra si pe articol.

5. Esti angajat/platit sa scrii articole… atunci nu iti bate capul cu fundalul blogului, tema blogului si alte chestii care nu tin de tine. Fa-ti treaba cum trebuie si gata. Da, logic, oricand cateva sugestii pot ajuta mereu, dar cand vii cu o sugestie, argumenteaza-o si ofera un exemplu. Adica, nu iti place fundalul, bun, propune altul si argumenteaza alegerea ta. Nu iti place tema, ofera alta si argumenteaza de ce tema ta e mai buna decat actuala. Nu doar spune ca nu iti place tema si gata… Si mai ales nu bate la cap oameni cu aceasi exemplu/sugestie zile intregi.

6. Neaparat, ai nevoie pe blog de un meniu de categorii, dar pune doar cele mai cautate si interesante categorii. Fa-ti un meniu, atat wordpress.com, cat si blogurile self-hosted au aceasta optiune. Foloseste-o si vei atrage vizitatori!

7. Foloseste retelele de socializare: twitter, facebook, diggit, reddit si altele. Fa-ti cont la toate, fa-ti prieteni din cei pe care crezi tu ca s-ar potrivi ca audienta la blogul tau. Cauta o metoda de a posta automat pe retele cand ai tu un articol postat sau o metoda simpla de a posta pe mai multe retele in acelasi timp. Aici va recomand twitterfeed pentru twitter, facebook, lastfm, hello, nu necesita cont, poti sa te loghezi cu contul de google, yahoo sau alte conturi. Pentru diggit, reddit si multe alte retele de socializare recomand social poster, nu ai nevoie decat de conturi la retele respective, in rest siteul iti face automat postarile pentru toate retelele, eventual tu mai modifici cateva chestii si gata.

8. Daca faceti videouri, faceti videouri cu vocea voastra si nu cu text ( nu dati explicatiile in notepad). E o mare prostie, pe langa ca uneori scrieti prea mic in notepad, omul trebuie sa si deruleze inapoi sa vada ce ati scris. Daca ati vorbi in schimb, omul ar putea sa faca pasii spusi de voi in acelasi timp. Nu lasati in video parti in care asteptati… asteptati sa se deschida un joc, sa se descarce un program… Daca dureaza doar cateva secunde ok, asteptati si lasati si partea asta in video, dar daca are mai mult de 30 secunde… scoateti partea din video. Omul se va plictisi si ori va pleca ori va derula mult inainte videoul.

9. Daca doriti, din nou, profit, aranjati estetic reclamele. Nu le aruncati peste tot stricand, aspectul articolelor sau a temei blogului.

10. Daca sunteti la inceput de drum, scrieti taguri lungi, titluri lungi si articole particularizate pe o singura chestie. Nu scrieti taguri scurte, titluri scurte si nici articole cu subiecte generalizate. Abordati subiectele generalizate cand aveti mii de vizitatori unici pe zi. Atunci vor face trafic si ele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *